Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ και έκανε… δώρο στον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-1 επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα στη Superleague.

Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 7ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Δώνη σταμάτησε πρώτα στον Γλύκο και μετά στο δοκάρι, ενώ διαμαρτύρονται και για τη φάση του 19', όταν ο Καρέλης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Κλωναρίδη.

Το παιχνίδι πήρε “φωτιά” στο 51', όταν μετά από ωραία ενέργεια του Κλωναρίδη και σέντρα, ο Ατζαγκούν νίκησε τους πάντες, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 63', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Περέιρα που άφησε... άγαλμα τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Στιλ.

Όμως στο 79' οι “πράσινοι” πήραν και πάλι το προβάδισμα, με τον Καρέλη να σκοράρει από κοντά μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για την ισοφάριση και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 84', όταν ο Στιλ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ μετά από σουτ του Σπυρόπουλου, ενώ αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να παίξει για λίγα λεπτά με παίκτη λιγότερο, αφού ο Ατζαγκούν τραυματίστηκε και ο Γιάννης Αναστασίου είχε ήδη πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές του.

Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και ήταν ένα... δώρο του Παναθηναϊκού στον “αιώνιο” αντίπαλό του, Ολυμπιακό, καθώς του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στους δύο βαθμούς (22 ο ΠΑΟΚ, 20 ο Ολυμπιακός), ενώ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Superleague με 16 βαθμούς, προσπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.