Σκολάρι: Να διαλύσουμε τη Βραζιλία για έξι εφιαλτικά λεπτά;

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην οποία κάθε άλλο παρά θέλησε να κάνει αυτοκριτική αποδίδοντας το κάζο της Βραζιλίας στο Μουντιάλ σε "έξι εφιαλτικά λεπτά".

Σύσσωμος ο βραζιλιάνικος Τύπος και οι φίλαθλοι της σελεσάο, εντός κι εκτός Βραζιλίας, απαιτούν την... κεφαλή του επί πίνακι, αλλά εκείνος υπερασπίζεται το έργο του.

"Δε θα μιλήσω για το μέλλον μου πριν τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας το Σάββατο", είπε ο Φελιπάο και αυτό έχει κάποια λογική τη στιγμή που διακυβεύεται ακόμη η τρίτη θέση και μετά την ψυχολογική καταρράκωση των παικτών της Εθνικής ομάδας, που έδειξαν με όλους τους τρόπους ότι χρειάζονται το μέντορά τους.

"Θα παραδώσω την έκθεσή μου στην ομοσπονδία και εκείνη θα αποφασίσει. Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί τι θα γίνει στο μέλλον. Όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, δεν τελειώνει εδώ η ζωή ή η καριέρα μας", συμπλήρωσε ο Φελιπάο.

"Η ιστορία έγραψε ότι η Βραζιλία έφτασε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2002. Γιατί να διαλύσουμε αυτή την ομάδα. Επειδή χάσαμε ένα ματς; Οι 13-14 παίκτες από αυτή την ομάδα πιστεύω πως θα είναι και στο Μουντιάλ του 2018. Σίγουρα ήταν μια καταστροφική ήττα, η χειρότερη όλων των εποχών για τη Βραζιλία, αλλά πρέπει να μάθουμε και να το αντιμετωπίσουμε. Ήταν έξι εφιαλτικά λεπτά, αλλά συνέβησαν. Αν μπορούσα να δώσω εξήγηση για το τι συνέβη, θα σας έλεγα. Αλλά δεν ξέρω ούτε εγώ τι έγινε. Κανείς δεν ξέρει. Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση. Η συνολική μας παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν κακή, αλλά είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Σκολάρι,προς υποστήριξη των λεγομένων του, αλλά και του κεφαλαίου που λέγεται "Βραζιλία" παρουσίασε μια σειρά από στατιστικά σε χαρτί (!), αναφέροντας πως η ομάδα του είχε μέσα στο 2013 και το 2014 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 28 αγώνες, ενώ σε 11 επίσημα ματς, μέτρησε 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.