Ο εφιάλτης της Βραζιλίας μέσα και έξω από το γήπεδο

Μια ποδοσφαιρική ιστορία βγαλμένη από τον χειρότερο βραζιλιάνικο εφιάλτη έγραψε η Γερμανία!

Σαν μηχανή που ήταν προγραμματισμένη να μη σταματήσει αν δε διέλυε τον αντίπαλό της, η ομάδα του Λεβ ταπείνωσε τη «σελεσάο» μέσα στο σπίτι της (7-1)!

Με τακτική βγαλμένη από τις καλύτερες εποχές του «τίκι-τάκα» και κανένα έλεος απέναντι στο «πτώμα» των διοργανωτών, τα «πάντσερ» δεν πέρασαν απλώς, αλλά... εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ!

Δυο γκολ των Κρος και Σίρλε κι από ένα των Μίλερ, Κλόζε και Κεντίρα υπέγραψαν τον γερμανικό θρίαμβο και ανάγκασαν τις εξέδρες σε κλάματα και άγριες αποδοκιμασίες για τη Βραζιλία.

Επεισόδια, κλοπές, λεηλασίες, αλλά κι έναν τραυματισμό έφιππου αστυνομικού στο Ρεσίφε, αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την χώρα του καφέ, τις πρώτες ώρες μετά την ήττα της από τη Γερμανία.

Σε αρκετές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με ομάδες οργισμένων φιλάθλων να συγκρούονται με την αστυνομία και να προβαίνουν σε λεηλασίες.

Σύμφωνα με το sport-fm.gr, στο περίπτερο της FIFA στην Copacabana, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία την ώρα που επικρατούσε πανδαιμόνιο. Επεισόδια ξέσπασαν στο Ρεσίφε, με έναν έφιππο αστυνομικό, να πέφτει από το άλογο και να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια συμπλοκών με οπαδούς, ενώ στο Σάο Πάολο απ' όπου και η φωτογραφία, οπαδοί της «σελεσάο» έκαψαν τη σημαία της Βραζιλίας.

Το ματς

Παίζοντας ποδόσφαιρο...από άλλο πλανήτη τα «πάντσερ» διέλυσαν τη Βραζιλία με 7-1 και την Κυριακή το βράδυ στο «Μαρακανά» θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους (πρώτο μετά το 1990). Μίλερ (11΄), Κλόζε (23΄), Κρόος (24΄, 26΄), Κεντίρα (29΄) και Σούρλε (69΄,79΄) ήταν οι σκόρερ των θριαμβευτών στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, ενώ το «γκολ της τιμής» για τη «σελεσάο» πέτυχε ο Όσκαρ στο 90΄.

Αρκούσε λοιπόν να δώσει ο Μίλερ την πρώτη απόδειξη του πόσο τεράστια απουσία ήταν ο Τιάγκο Σίλβα, σκοράροντας ανενόχλητος. Κι όταν ο Κλόζε έγραψε ιστορία -λίγο αργότερα- η «σελεσάο» παραδόθηκε. Τόσο πολύ, ώστε να παρακολουθήσει άπραγη την εισβολή που ακολούθησε. Να κοιτάζει απλώς τον Κρος -όταν κι εκείνος πλήγωνε δυο φορές το κορμί της. Και να νιώθει πραγματικά τυχερή που ο εφιάλτης του ημιχρόνου τελείωσε μ' ένα μόνο γκολ παραπάνω απ' τον Κεντίρα.

Κάπως έτσι, οι εξέδρες άρχισαν ν' αδειάζουν. Όσοι έμεναν και δεν έκλαιγαν, αποδοκίμαζαν τον Φρεντ. Και στο γήπεδο το μαρτύριο συνεχιζόταν για τους Βραζιλιάνους. Γιατί έβλεπαν τον αντίπαλο προπονητή να κάνει... συντήρηση δυνάμεων (βγάζοντας Χούμελς-Κλόζε). Έβλεπαν τον Νόιερ ν' αρνείται πεισματικά ακόμα και το γκολ της τιμής. Και παρατηρούσαν απλώς -όπως έκαναν και στις άλλες περιπτώσεις- τον Σίρλε να μπαίνει κι εκείνος στο πάρτι.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2014: Βραζιλία 1 - Γερμανία 7

Bild: Απίστευτο! Γιγαντιαίο! Φανταστικό!