Βραζιλία-Γερμανία 1-7: Τα ρεκόρ ενός παιχνιδιού-ιστορία

Η βραδιά της 8ης Ιουλίου 2014 θα μείνει χαραγμένη για χρόνια στο μυαλό των Βραζιλιάνων, ως η πιο μαύρη ημέρα της ποδοσφαιρικής ιστορίας τους.

Μετά το Βραζιλία-Γερμανία 1-7 στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, η ποδοσφαιρική ιστορία του πλανήτη άλλαξε.

Το νέο κάζο της Βραζιλίας μετά από το Μαρακανάζο του 1950, το Μινεϊράζο πλέον, είναι αυτό που θα θυμούνται και αυτό με το οποίο θα γαλουχηθούν οι επόμενες βραζιλιάνικες γενιές.

Μια αλλαγή ανάλογη με εκείνη της δεκαετίας του '50 θα συμβεί στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι οκτώ χρόνια μετά την ήττα από την Ουρουγουάη στο Μαρακανά, η Βραζιλία ανέδειξε τη γενιά της Γκαρίντσα και του Πελέ.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ένας κύκλος κλείνει.

Ας δούμε όλα τα ρεκόρ, αρνητικά και θετικά, του παιχνιδιού-ιστορία:

- Η Γερμανία πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στη ιστορία των ημιτελικών των Παγκοσμίων Κυπέλλων με το 7-1 επί της Βραζιλίας. Παράλληλα, ξεπέρασε το 6-1 το δικό της επί της Αυστρίας (1954), της Αργεντινής κόντρα στις ΗΠΑ (1930) και της Ουρουγουάης κόντρα στην Γιουγκοσλαβία (1930).

- Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα της Βραζιλίας στην ιστορία της στα Παγκόσμια Κύπελλα.

- Η Βραζιλία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της γενικότερα καθώς η αμέσως επόμενη είναι στο Κόπα Αμέρικα του 1920 από την Ουρουγουάη με σκορ 6-0.

- Η Βραζιλία δέχεται για πρώτη φορά πέντε τέρματα σε Παγκόσμιο Κύπελλο όταν και είχε δεχθεί τόσα από την Πολωνία στο Μουντιάλ του 1938.

- Από τον τελικό του Μουντιάλ του 1998 κόντρα στη Γαλλία (3-0) η Βραζιλία δεν είχε δεχθεί περισσότερα από τρία γκολ.

- Η Βραζιλία έχει δεχτεί περισσότερα από επτά γκολ μόλις μια φορά στην ιστορία της, στην ήττα με 8-4 από τη Γιουγκοσλαβία στις 3 Ιουνίου 1934.

- H Βραζιλία είχε ηττηθεί για τελευταία φορά εντός έδρας πριν από 14.161 ημέρες (!) από το Περού, με σκορ 3-1, στις 30 Σεπτεμβρίου 1975.

- Η Γερμανία πέτυχε την πιο γρήγορη τριάδα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το δεύτερο γκολ των πάντσερ είχε μόλις 179 δευτερόλεπτα χρονική απόσταση από το τέταρτο!

- Τελευταία ομάδα που κατάφερε να σκοράρει έξι τέρματα σε ημιτελικό ήταν πάλι η Γερμανία, όταν είχε συντρίψει με σκορ 6-1 την Αυστρία.

- Η Γερμανία κατάφερε στο ημίχρονο να σημειώσει περισσότερα τέρματα από όσα είχε σκοράρει στους προηγούμενους πέντε ημιτελικούς που είχε πάρει μέρος.

- H τελευταία ομάδα που δέχτηκε πέντε τέρματα στο πρώτο ημίχρονο σε αναμέτρηση Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η Αϊτή στο Μουντιάλ του 1974 κόντρα στην Πολωνία.

Διαβάστε ακόμη: Ο εφιάλτης της Βραζιλίας μέσα και έξω από το γήπεδο