Μουντιάλ: Οι Κινέζοι κάνουν τους άρρωστους για να δουν τα ματς!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία έχει δημιουργήσει... ίωση στην Κίνα.

Μοιάζει με το "φαινόμενο της πεταλούδας", όμως δεν είναι ακριβώς έτσι...

Για όσους δεν το γνωρίζατε, οι Κινέζοι βλέπουν -πια- φανατικά ποδόσφαιρο και δε θέλουν να χάσουν αγώνα.

Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων για την Κίνα είναι μέσα στη νύχτα, μεταξύ 03:00 και 06:00.

Τα κινεζικά Μέσα ενημέρωσης, παρ' όλα αυτά, είναι ευχαριστημένα από την διαφορά ώρας και την ώρα δηλαδή που θα παρακολουθούν οι ντόπιοι τα παιχνίδια.

Χρειάζονται όμως μια κάποια... βοήθεια για να μη χάσουν ούτε λεπτό από το Μουντιάλ, που αρχίζει την Πέμπτη, με τον αγώνα Βραζιλία-Κροατία στο Σάο Πάολο.

Οι φίλαθλοι έχουν ήδη κάνει τα... κουμάντα τους και έχουν αγοράσει (!) σημειώματα αναρρωτικής αδείας ή ασθένειας από γιατρούς, ώστε να δουν τον αγώνα και μετέπειτα, καθ' όλα νόμιμα να μην πάνε για δουλειά!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kdvr.com, η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας, αλλά και... φάμπρικας, καθώς φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί ιστοσελίδες, οι οποίες πουλούν βεβαιώσεις ασθένειας -και άρα δικαιολογημένης μη προσέλευσης στον εργασιακό χώρο- με το... κιλό, με την τιμή 16 σεντς του δολαρίου ανά πακέτο!

Επάνω τα έγγραφα αυτά έχουν σφραγίδα νοσοκομείου και διάγνωση/γνωμάτευση ιατρού και μοιάζουν γνήσια!

"Οι ζωντανές μεταδόσεις και παρακολουθήσεις αγώνων έχουν όλη την αξία σε ένα Μουντιάλ. Εκεί βρίσκεται η πλάκα! Αν χρειάζεται να μείνω άγρυπνος κάθε βράδυ για να δω τους αγώνες, θα κοιμάμαι όρθιος στο γραφείο την επόμενη ημέρα, οπότε το αφεντικό μου, αν δε με... σχολάσει, τουλάχιστον θα με κατσαδιάσει και θα έχω πρόβλημα", λέει ευθαρσώς ένας άνδρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, λίγο αφότου έλαβε ένα τέτοιο "έξυπνο" πιστοποιητικό ασθενείας.