Ποια είναι η πιθανότερη νικήτρια του Μουντιάλ; Οι φίλαθλοι απαντούν!

Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους και ψάχνουμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις για το τάδε θέμα, έλεγε ένα παλιό δημοφιλές τηλεπαιχνίδι.

Το YouGov, ένας διεθνής οργανισμός ερευνών στο χώρο του μάρκετινγκ, που ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, σε συνεργασία με τη διάσημη ειδική στήλη The Upshot στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας New York Times, έκανε μια σειρά αντίστοιχων ερωτήσεων για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι ερωτήσεις ήταν τρεις: Ποια ομάδα θα κερδίσει το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποια ομάδα θα υποστηρίζατε λιγότερο στη διοργάνωση και τέλος, ποια παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Και οι τρεις ερωτήσεις επιδέχονταν και μιας δεύτερης, εναλλακτικής απάντησης.

Στην πρώτη και την τρίτη ερώτηση, η Βραζιλία συγκέντρωσε τη συντριπτική πλειονότητα των θετικών απαντήσεων.

Στην αρνητική απάντηση, εκείνη δηλαδή της αντιπαθούς ομάδας, η Αργεντινή, οι ΗΠΑ και το Ιράν συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους.

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί, ειδικότερα, φαίνεται ότι πάσχουν από... ποδοσφαιρικό αυτισμό! Οι ίδιοι οι Αμερικανοί φίλαθλοι θεωρούν ότι η χώρα τους θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο -κάτι, που αν συμβεί, θα αποτελεί επίτευγμα πρώτου μεγέθους- την ίδια ώρα που ταυτόχρονα, άλλοι συμπολίτες τους -ή είναι οι ίδιοι;- δίνουν τις περισσότερες αρνητικές γνώμες για ομάδα του Μουντιάλ στην ίδια την Εθνική τους! Παραδέχονται, πάντως, ότι η Βραζιλία παίζει το πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι στο ξεδιάλεγμα των απαντήσεων, αποκλείστηκαν όλες εκείνες που περιείχαν φράσεις, όπως "δεν ξέρω", είτε "δεν υποστηρίζω καμία ομάδα", ή "δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο".

Αναφορικά με το φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, αυτό που συμβαίνει είναι αξιοσημείωτο! Οι 30 από τις 32 χώρες χρίζουν φαβορί την οικοδέσποινα Βραζιλία, με εξαίρεση Αργεντινούς και Ισπανούς που θεωρούν ότι θα το σηκώσουν οι εθνικές ομάδες των χωρών τους!

Σε ό,τι αφορά το πλέον ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπου δεν μπορούσε ο κάθε φίλαθλος να ψηφίσει την εθνική ομάδα της χώρας του, η Βραζιλία έρχεται πρώτη στις 29 από τις 32 χώρες και η Ισπανία παίρνει... ψήφο εμπιστοσύνης από τους Βραζιλιάνους, τους Κοσταρικανούς και τους Ιάπωνες.

Οι ίδιοι οι Ισπανοί δίνουν αντίστοιχα κι αυτοί την ψήφο τους στους Βραζιλιάνους, ενώ ως δεύτερη προτίμηση έχουν από δύο ψήφους Άγγλοι (Αυστραλία, Ιαπωνία) και Γερμανοί (Βραζιλία, Ισπανία).

Πάντως, η Γερμανία ψηφίστηκε ως η πλέον αντιπαθής ομάδα από Αγγλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και την ίδια την Ισπανία, η οποία, παράλληλα, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι τα πάντσερ παίζουν ταυτόχρονα και ελκυστικό ποδόσφαιρο!