Ισπανική υπόκλιση στον “σκληρό” Ολυμπιακό

Υποκλίνονται οι Ισπανοί στον Ολυμπιακό. Ο Ρούντι Φερνάντες, ο σταρ της Βασίλισσας Ρεάλ Μαδρίτης είχε από το Σάββατο δηλώσει ότι "ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να παίξει σε έναν τελικό", αλλά ο απύθμενος εγωισμός του δεν τον άφησε να το παραδεχθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα - όταν έκανε αλλεπάλληλα αντιαθλητικά φάουλ στα τελευταία λεπτά του τελικού, όταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε αρχίσει να ξεχωρίζει.

Αυτή του, πάντως, η συμπεριφορά, δεν εμπόδισε τους συμπατριώτες του να πλέξουν το εγκώμιο των ερυθρολεύκων, που έκαναν το σπουδαίο back-to-back! "Ο πρωταθλητής υπέταξε τη Βασίλισσα", έγραψε η Marca και μεταξύ άλλων, σημείωσε: "Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την τέχνη της υπέροχη επιβίωσης", "Η ομάδα του Μπαρτζώκα γνωρίζει τι θα πει πίστη στο μπάσκετ: αφού πρώτα επέστρεψε από διαφορά 19 πόντων στο περσινό τελικό, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέτος γύρισε από το μείον 17 στην πρώτη περίοδο, ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης".

Η Marca κάνει λόγο για τους ερυθρόλευκους που "τιμωρούν σκληρά" και παρομοιάζει το 10-27 του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ της Βασίλισσας με "όαση στην έρημο".

Στο τέλος της ημέρας, νικητής και δικαιωμένος -και... χειροκροτημένος και από το ισπανικό κοινό- ήταν ο φοβερός Ολυμπιακός, η αποκάλυψη του Final Four του Λονδίνου.