Ντέβιντ Μπλατ: Πρόκληση για τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Ματς-πρόκληση για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ χαρακτήρισε το αυριανό με τον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Κατά τη σημερινή αναχώρηση της αποστολής των Ισραηλινών για την Αθήνα, ο τεχνικός της "ομάδας του λαού" εγκωμίασε τους ερυθρόλευκους αλλά και τον Ντορόν Πέρκινς.

"Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα. Έχουμε αγωνιστεί εκεί πολλές φορές και γνωρίζουμε την κατάσταση, αλλά παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Ολυμπιακό είναι εκείνα για τα οποία όλοι ανυπομονούν. Θα παίξουμε μπροστά σε πολύ κόσμο και ένθερμη ατμόσφαιρα, θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι με μεγάλη σημασία ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες", δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ και πρόσθεσε:

"Αντιμετωπίζουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό κάνει την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει παραμείνει σχεδόν ίδια με πέρυσι, έχει κάποια αστέρια και καθοδηγείται με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει, έχοντας γερές βάσεις για επιτυχίες στο μέλλον. Δεν αποτελεί για μένα καμία έκπληξη πως και φέτος είναι πολύ δυνατός, είναι κάτι λογικό και φυσικό", πρόσθεσε ο προπονητής της Μακάμπι.

Για την προσπάθεια πρόκρισης της Μακάμπι, ο Μπλατ τόνισε: "Έχουμε προσπαθήσει πολύ να μάθουμε από τα λάθη μας και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση σαν μάθημα ώστε να τα καταφέρουμε στη συνέχεια. Μέχρι τώρα αυτό έχει λειτουργήσει, να δούμε τι θα γίνει και την Παρασκευή. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, πράγμα που είναι θετικό αλλά και αρνητικό για αμφότερες".

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνάντηση με τον Ντορόν Πέρκινς: "Ο Πέρκινς μπορεί να μην παίζει πολλά λεπτά, αλλά αγωνίζεται. Είναι στην καρδιά μας, γιατί δεν ξεχνάμε τι πρόσφερε στην ομάδα και τον εκτιμούμε πολύ. Αν δεν τραυματιζόταν το 2011, ίσως να κατακτούσαμε εμείς την Ευρωλίγκα. Δυστυχώς όμως χάσαμε τον πολυτιμότερο παίκτη μας. Του εύχομαι να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί στην καριέρα του, γιατί πραγματικά το αξίζει. Απλά ελπίζω αυτό να γίνει μετά τον αγώνα της Παρασκευής".

Δηλώσεις έκανε και ο παίκτης της Μακάμπι, Νικ Κάνερ-Μέντλι, επισημαίνοντας: "Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και κερδίζουμε σημαντικά παιχνίδια, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Πλέον νιώθω κι εγώ καλύτερα και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ περισσότερο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει καλούς ψηλούς και θα έχουμε δύσκολη δουλειά μέσα στη ρακέτα".

Πηγή: novasports.gr