Χαμόγελα και πάλι για την Εθνική: Καλή εμφάνιση και 2-0 την Κύπρο

Με γκολ των Μήτρογλου και Μάνταλου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα "ζευγάρωσε" τις νίκες και ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου της με το Βέλγιο - Πάει στην Εσθονία για το "3 στα 3"Με γκολ των Μήτρογλου και Μάνταλου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα "ζευγάρωσε" τις νίκες και ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου της με το Βέλγιο - Πάει στην Εσθονία για το "3 στα 3"

“Ζευγάρωσε” τις νίκες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου! Μετά την άνετη νίκη επί του Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στο Καραϊσκάκη με 2-0 της Κύπρου, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, και πηγαίνει για το “3 στα 3” στην Εσθονία την ερχόμενη Δευτέρα.

Η εθνική μας ομάδα μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο παιχνίδι, επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ που θα “έλυνε τα πόδια” των παικτών του Μίκαελ Σκίμπε, και το γκολ αυτό ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν από λάθος του Χαραλαμπίδη ο Φορτούνης έστρωσε ωραία στον Μήτρογλου, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Με τους Κύπριους να δυσκολεύονται στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, η εθνική μας ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, και στο 34' ο Μήτρογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια και μπαλιά του Φορτούνη βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή και προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Κύπριο γκολκίπερ Παναγή, όμως το τελείωμά του ήταν πολύ κακό.

Αυτό που δεν κατάφερε όμως ο Μήτρογλου στο 34', το πέτυχε στο 42' ο Μάνταλος, με την... ευγενική χορηγία του Κύπριου γκολκίπερ. Ο Παναγή έκανε τραγικό λάθος, “σερβίροντας” την μπάλα στα πόδια του Μάνταλου, που με ωραία ενέργεια τον “κρέμασε” και διπλασίασε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι, προσπαθώντας να μπουν ξανά στο παιχνίδι, όμως η ελληνική άμυνα, και ειδικά το δίδυμο Παπασταθόπουλου-Μανωλά, ήταν σε εξαιρετική μέρα, σταματώντας πολλές επιθέσεις των Κυπρίων, οι οποίοι πάντως στάθηκαν άτυχοι στο 53', όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Χαραλάμπους η μπάλα έφτασε στον Εφρέμ, που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα, που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα του Καρνέζη, βρήκε πάνω στον συμπαίκτη του Μυτίδη και πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η ελληνική ομάδα εξισορροπούσε το παιχνίδι, και έφτασε κοντά στο γκολ στο 62' με την κεφαλιά του Μήτρογλου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 64' ο Παναγή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Μπακασέτα.

Η εθνική μας ομάδα κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 2-0, και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή του 8ου Ομίλου με το μεγάλο φαβορί του ομίλου Βέλγιο, που συνέτριψε με 4-0 τη Βοσνία, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στο άλλο ματς του ομίλου η Εσθονία του αδύναμου Γιβραλτάρ.