Conference League: Στο Μπέρμιγχαμ η πρώτη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα

Conference League: Στο Μπέρμιγχαμ η πρώτη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα

Δείτε βίντεο με την πορεία των «ερυθρόλευκων»

Το μεγάλο βήμα που θα τον φέρει πιο κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «OPAP Arena» αναζητά ο Ολυμπιακός στο «Βίλα Παρκ», όπου και φιλοξενείται από την πανίσχυρη Άστον Βίλα (22:00) στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει απόντες τους τιμωρημένους Μασούρα και Ντόη. Ιδιαίτερα ο πρώτος, βέβαια, είναι μια σημαντική απώλεια αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα θα μπορούσε να προσφέρει, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μάθει φέτος να… ζουν με αυτές.

«Πρέπει να έχουμε την ηρεμία που είχαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, παίζουμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυτόν τον φόβο και ότι είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε ή ότι είμαστε κατώτεροι. Αν κάνουμε αυτό το λάθος δεν θα πετύχουμε πολλά πράγματα, ήρθαμε εδώ με όλο τον σεβασμό αλλά και να κερδίσουμε. Αν αλλάξουμε προσέγγιση επειδή παίζουμε με μια ομάδα της Premier League τότε θα γινόμασταν ρεζίλι και σίγουρα ο αντίπαλος θα το εκμεταλλευόταν και θα ήταν καλύτερος. Οπότε, όχι δεν θα αλλάξουμε το στιλ μας, θα είμαστε ο εαυτός μας», τόνισε ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου.

Στην αποστολή βρίσκεται ο νεαρός Πρεκατές, ο οποίος είναι βασικός στόπερ στην Κ19 η οποία κατέκτησε το Youth League, σαν μια έξτρα λύση αφού υπάρχουν μόλις δύο διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί.

Αναλυτικά η αποστολή: Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Έσε, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Κίνι, Παπαδούδης, Τζολάκης, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Φορτούνης, Κάρμο, Ροντινέι, Όρτα, Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλος, Ρέτσος, Πρεκατές.

Άστον Βίλα: Όλσεν – Κας, Κόνσα, Τόρες, Ντίνιε – Λουίς, ΜακΓκιν, Μπέιλι, Ντιαμπί – Ντουράν, Γουότκινς.

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Ιμπόρα, Έσε – Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε – Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Μάρκο Γκίντα (Ιταλία)

Η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης

Οι Πειραιώτες απέκλεισαν Γκενκ και Τσουκαρίτσκι, μπαίνοντας στους ομίλους του Europa League.

Εκεί, πάλεψαν, για να παραμείνουν στη διοργάνωση, αλλά, τελικά, τερμάτισαν στην 3η θέση και συνέχισαν στο Conference, για να ακολουθήσει η μεγαλειώδης πορεία μέχρι τους «4», με τους «ερυθρόλευκους» να πετάνε εκτός Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Φενέρμπαχτσε, τις δύο τελευταίες, δε, πραγματικά με τρόπο αξέχαστο.