Conference League: Ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Μπριζ, αλλά όλα θα κριθούν στην Τούμπα

Conference League: Ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Μπριζ, αλλά όλα θα κριθούν στην Τούμπα

Η ομάδα του Βελγίου επικράτησε με 1-0 στην έδρα της

Στην Τούμπα θα κριθούν όλα για την πρόκριση στους «4» του Conference League, μετά από την αποψινή ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 στην έδρα της Μπριζ. Οι Θεσσαλονικείς κρατήθηκαν όρθιοι χάρη και στον Κοτάρσκι που απέκρουσε πέναλτι του Τιάγκο στο 78ο λεπτό.

Αυτό που ήθελε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως και κάθε προπονητής άλλωστε, ήταν η ομάδα του να μπει στο παιχνίδι απολύτως συγκεντρωμένη αλλά αυτό μάλλον δεν έγινε, αν κρίνουμε από τη λάθος αντίδραση της άμυνας και το κενό που άφησε στο 6ο λεπτό. Κενό που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, με τον Βέτλεσεν να πλασάρει εντός περιοχής και να κάνει το 1-0.

Από νωρίς, επομένως, ο δικέφαλος του βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ και στο 10′ τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα αλλά ο Τιάγκο, μετά το γύρισμα του Ντε Κάιπερ, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ κενής εστίας. Το πρώτο 10λεπτο, με λίγα λόγια, δεν ήταν καθόλου καλό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια πήρε μέτρα και ανέβηκε στο γήπεδο, ψάχνοντας τον τρόπο για να γίνει απειλητικός.

Τρόπο που δεν μπόρεσε να βρει σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όμως, διάστημα στο οποίο δεν είχε κάποια ευκαιρία, απέναντι σε μια Κλαμπ Μπριζ που αμυνόταν σωστά και διαχειριζόταν άψογα το προβάδισμα που είχε πάρει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να μην κάνει κάποια αλλαγή με το ξεκίνημα του β’ μέρους και περίμενε να δει κάτι καλύτερο από την ομάδα του αλλά στο 58′ λίγο έλειψε να δει τους Βέλγους να βάζουν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Γιουτγκλά μετά το γύρισμα του Σκόρας, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που υπενθύμιζε πόσο επικίνδυνη μπορούσαν να γίνουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ανέβαζαν την πίεσή τους όταν θεωρούσαν ότι έπρεπε και είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 76′ με το πέναλτι που κέρδισαν στην ανατροπή του Ονιεντίκα από τον Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης, όμως, εξιλεώθηκε αποκρούοντας την εκτέλεση του Τιάγκο στο 78′ και κράτησε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Τούμπα.

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγεν): Γιάκερς, Σπίλερς (56′ Ορντόνιες), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σάμπε, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Βέτλεσεν (73′ Νούσαν), Σκόρας, Τιάγκο, Γιουτγκλά (73′ Μπαλάντα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81′ Γιόνι Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (73′ Τόμας).