Conference League: Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ πέρασε με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους «8»

Conference League: Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ πέρασε με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους «8»

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν αποφασισμένος και ανέτρεψε άνετα την ήττα του πρώτου αγώνα με 2-0

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ανέτρεψε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη ήττα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά το έκανε και με το εμφατικό 5-1 διαλύοντας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα και παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, απειλώντας την εστία του Νέβιστιτς με τον Κουλιεράκη στο 15’, αλλά έδιωξε σωτήρια ο γκολκίπερ σε κόρνερ. Ακολούθησε στο 19’ καλή στιγμή και πάλι με τους γηπεδούχους. Ωραίος συνδυασμός με τελικό αποδέκτη τον Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή, αυτός την έφερε στο αριστερό και έκανε το σουτ για να φύγει η μπάλα πάνω από την εστία της Ντίναμο. Στο 27’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Μπάμπα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς. Στο 33’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Κουλιεράκη και στο 42’ πέτυχε το 3-0. Ο Τάισον είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μπράντον Τόμας, του έκανε τη σέντρα με τον Ισπανό να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στη δεξία γωνία της Ντίναμο.

Η Ντίναμο μείωσε το σκορ με τον Χότζα στο 49’. Ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα αυτός απομάκρυνε τη μπάλα που πήγε στον Χότζα, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο στο 72’ βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Κουλιεράκη και στο 88’ ο ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το τελικό 5-1 μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζίβκοβιτς.