Conference League: Καθαρό προβάδισμα η Ντιναμό επί του ΠΑΟΚ

Conference League: Καθαρό προβάδισμα η Ντιναμό επί του ΠΑΟΚ

Η Κροάτες επικράτησαν με 2-0 στην έδρα τους

H υπόθεση-πρόκριση στους προημιτελικούς του Europa Conference League έχει γίνει πολύ δύσκολη πλέον για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16», με δύο γκολ του Πέτκοβιτς.

Οι Κροάτες ήταν αυτοί που έδειχναν πιο κινητικοί στα πρώτα λεπτά του αγώνα, γρήγορα όμως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να δώσουν στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελαν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ήρθαν και οι ευκαιρίες, οι καλές φάσεις. Αυτές, βασικά, ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος.

Ο δικέφαλος του βορρά είχε καλή στιγμή στο 27′ με την κεφαλιά του Ζίβκοβιτς που έφυγε λίγο άουτ μετά τη σέντρα του Μπάμπα, με τους γηπεδούχους, από την άλλη πλευρά, να απειλούν για πρώτη φορά στο 36′ με το συρτό σουτ του Μπατούρινα που απέκρουσε ο Κοτάρσκι. Ο οποίος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στο επόμενο λεπτό θα μάζευε τη μπάλα από τα δίχτυα του…

Το τραγικό λάθος του Γιόνι στο 37′ είχε ως συνέπεια ο Πέτκοβιτς να βγει τετ α τετ και να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ με διπλή προσπάθεια για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, η Ντιναμό έκανε μία αλλαγή αλλά οι Ασπρόμαυροι καμία, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να εμπιστεύεται την ίδια 11άδα και να περιμένει βελτίωση στην απόδοση. Η ομάδα του, είναι η αλήθεια, ήταν πιο πιεστική σε σχέση με το πρώτο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνει απειλητική.

Ο δικέφαλος του βορρά προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να πλησιάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και τελικά αντί να έρθει η ισοφάριση ήρθε το 2-0 για τους Κροάτες… Στο 71′ ο Μπατούρινα πέρασε την κάθετη για τον Πέτκοβιτς και αυτός βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Κοτάρσκι και τον νίκησε, βάζοντας βάσεις νίκης για την ομάδα του.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, δύσκολα για τον ΠΑΟΚ που χρειάστηκε την απόκρουση του Κοτάρσκι σε εκτέλεση φάουλ του Μπατούρινα από πλάγια θέση για να μη δεχθεί και τρίτο γκολ, έχοντας λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 84′ τη δική του, πρώτη, μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μουργκ εντός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (72′ Κανέκο), Μπατούρινα (93′ Χαλίλοβιτς), Χότζα (46′ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89′ Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83′ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Τόμας (60′ Ντεσπόντοφ).