Conference League: Εφιαλτική βραδιά και συντριβή (1-4) του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Conference League: Εφιαλτική βραδιά και συντριβή (1-4) του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίσθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων με μοιραίο παίκτη τον Ρέτσο που ευθύνεται για τα τρία από τα τέσσερα γκολ

Μία εφιαλτική βραδιά βίωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε με 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League και για να προκριθεί στους προημιτελικούς θα πρέπει να ελπίζει σε ένα... θαύμα στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στη Σερβία.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ, που θα τους έδινε τη δυνατότητα να διαχειριστούν στη συνέχεια την κατάσταση, αλλά τα πράγματα ήρθαν εντελώς ανάποδα, αφού μόλις στο 9ο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0. Στο 5′ ο Μίλσον έκανε συρτή πάσα και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ρέτσου για να καταλήξει στον Ζάχαβι, που με πλασέ έγραψε το 0-1, για να ακολουθήσει στο 9′ το 0-2 από τον Σαχάρ που πήρε το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Πέρετζ και βρήκε δίχτυα.

Η ομάδα τουΜεντιλίμπαρ έπρεπε οπωσδήποτε να βγάλει αντίδραση άμεσα και το έκανε, αφού η ωραία σέντρα του Φορτούνη στο 13′, έφερε την κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο πίσω δοκάρι για το 1-2, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι. Έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου της, η ελληνική ομάδα προσπάθησε να πιέσει στα επόμενα λεπτά και όντως το έκανε, με στόχο την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το παιχνίδι ήταν… ροντέο, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τελικά αυτή που σκόραρε ξανά ήταν η Μακάμπι…

Στο 30′ ο Μίλσον από αριστερά βρέθηκε να καλύπτεται μπόνο από τον Ρέτσο, που ξεχάστηκε ως τελευταίος παίκτης, απέφυγε εύκολα τον Ροντινέι και γύρισε για τον Ζάχαβι, που πλάσαρε στην κενή εστία κάνοντας το 1-3 με το δεύτερό του γκολ και… κόβοντας τα πόδια των ερυθρόλευκων, οι οποίοι θα μπορούσαν να δεχθούν και τέταρτο γκολ, από τον ίδιο παίκτη στο 35′, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Μεντιλίμπαρ προτίμησε να μην κάνει κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα και ο Ολυμπιακός μπήκε στο β’ μέρος με στόχο να μειώσει όσο το δυνατόν πιο νωρίς και θα μπορούσε να το κάνει στο 51′ με τον Ελ Κααμπί, μετά την πολύ ωραία ενέργεια του Όρτα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μισπάτι από καλή θέση. Η ευκαιρία χάθηκε με τους ερυθρόλευκους να έχουν στη συνέχεια κατοχή και να είναι στην επίθεση, χωρίς όμως να καταφέρνουν να γίνουν και απειλητικοί. Όσο κι αν το ήθελαν, οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, με αποτέλεσμα η Μακάμπι να ελέγχει την κατάσταση και να αισθάνεται άνετα, καταφέρνοντας μάλιστα να βάλει και 4ο γκολ.

Στο 74′ η άμυνα των γηπεδούχων αντέδρασε και πάλι λάθος και ο Πέρετς, ο οποίος αρχικά είχε νικηθεί από τον Πασχαλάκη στο σουτ που επιχείρησε, έγραψε το 1-4 με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κανισόφσκι δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Και σε αυτή τη φάση ο Ρέτσος έχασε τον αντίπαλό του, που κινήθηκε σωστά προς την μπάλα και την γύρισε με το κερφάλι ανενόχλητος στην δεξιά γωνία του Πασχαλάκη.

Στο 89΄ το σκορ θα μπορούσε να γίνει 2-4 από το πλασέ του Καρβάλιο, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει ένα θαύμα, πλέον, στη ρεβάνς που θα γίνει στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.