Conference League: Σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» με νίκη και στη Βουδαπέστη – Δείτε το γκολ

Conference League: Σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» με νίκη και στη Βουδαπέστη – Δείτε το γκολ

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 της Φερεντσβάρος χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Κααμπί

Ένας συμπαγής και αποφασισμένος Ολυμπιακός πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16» του Conference League, αφού κέρδισε για δεύτερη φορά την Φερεντσβάρος, αυτή τη φορά στην Βουδαπέστη με το ίδιο σκορ, 1-0. Και πάλι σκόρερ ήταν ο Ελ Κααμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 45'.

Η κλήρωση  για την επόμενη φάση γίνεται την Παρασκευή (23/2).

Το ματς

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το προβάδισμα μετά τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε κάνει σαφές ότι η ομάδα του δεν θα πήγαινε στη Βουδαπέστη για να το υπερασπιστεί, δηλαδή για να αμυνθεί, αλλά για να ψάξει την πρόκριση με δεύτερη νίκη. Οι Πειραιώτες άφησαν στα πρώτα λεπτά, στα οποία έψαχναν τα πατήματά τους, την κατοχή της μπάλας στους Ούγγρους, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι ιδιαίτερο, με τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει μετά το πρώτο 20λεπτο, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και παράλληλα και τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας καλή στιγμή στο 30′ με την άστοχη κεφαλιά του Ελ Κααμπί μετά τη σέντρα του Φορτούνη από δεξιά.

Με τους Όρτα και Τσικίνιο να αποτελούν στηρίγματα από δεξιά και αριστερά οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν πλέον την κατάσταση και μέσα σε ένα λεπτό, στο 38′ και στο 39′, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Φορτούνη και Ποντένσε για να ανοίξουν το σκορ αλλά και οι δύο, με κάποιο τρόπο, χάθηκαν. Μικρο το κακό, όμως, αφού το γκολ δεν άργησε να έρθει τελικά…

Στο 42′ η μπάλα πήγε στο απλωμένο χέρι του Βάργκα μετά την κεφαλιά του Ελ Κααμπί και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον φορ του Ολυμπιακού να αναλαμβάνει και την εκτέλεση και να γράφει το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πάταγε γερά στο γήπεδο και κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα, τη νίκη και την πρόκριση.

Με ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, αλλά το σουτ του Φορτούνη δεν ανησύχησε τον Ντιμπούζ που μπλόκαρε. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε παγώσει τελείως τον ρυθμό και παρά τα συνεχόμενα κόρνερ των Ούγγρων δεν απειλήθηκε καθόλου.

Στο 83′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0. Ο Γιόβετιτς, πλάγια από την εστία, δοκίμασε το πόδι του, αλλά o Ντιμπούζ έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 87′ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, με τον Τσικίνιο, με τον τερματοφύλακα των Ούγγρων να μπλοκάρει. Ο Ολυμπιακός κράτησε με ευκολία το προβάδισμα και πανηγύρισε τόσο τη νίκη όσο την πρόκριση στις “16” καλύτερες ομάδες του Europa Conference League.

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουίνγκο (46′ Μακρέκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67′ Ραμίρες), Ζακάριασεν (67′ Μπεν Ρομντάν), Αμπού Φανί, Μαϊγκά, Μαρκίνιος (86′ Κατόνα), Μπ. Βάργκα, Κόντρο (46′ Πέσιτς).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο (90′ Καρβάλιο), Έσε, Όρτα (74′ Ιμπόρα), Ποντένσε, Φορτούνης (74′ Μασούρας), Ελ Κααμπί (79′ Γιόβετιτς).