Τουρκία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που συνελήφθη γιατί γρονθοκόπησε διαιτητή

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που συνελήφθη γιατί γρονθοκόπησε διαιτητή

Ζήτησε συγγνώμη από τον ρέφερι που πήγε στο νοσοκομείο

Ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (11/12) αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Ρίζεσπορ (1-1) για την 15η αγωνιστική της Super Lig εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ, υπέβαλε την παραίτησή του.

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Μελέρ και την οικογένειά του, από την τουρκική διαιτητική κοινότητα, από τους φιλάθλους και το έθνος μας. Ο εγκέφαλός μου…τρελάθηκε. Δεν θυμάμαι τι έκανα», δήλωσε ο Κοτσά, ο οποίος μετά την πράξη του και τον σάλο που προκλήθηκε, συνελήφθη και κρατείται.

Ο Κοτσά, μέλος του AKP και πρώην βουλευτής με στενές σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιμετωπίζει πειθαρχικές κυρώσεις και από αυτόν τον οργανισμό, με τα ΜΜΕ της Τουρκίας να αναφέρουν πως θα αποβληθεί από τις τάξεις του κόμματος.

Η ανακοίνωση του Κοτσά:

«Ζητώ συγνώμη από την τουρκική κοινότητα διαιτητών, το αθλητικό κοινό και το έθνος μας. Το γιατί η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο είναι ανεξάρτητο από το τι συνέβη.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι μια αδικία ή ένα λάθος, τίποτα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει ή να εξηγήσει τη βία που διέπραξα, την οποία σίγουρα δεν επιθυμούσα.

Τα αθλητικά γήπεδα θα πρέπει να είναι ο χώρος, που κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα. Οποιαδήποτε στάση που ρίχνει μια σκιά στο Fairplay, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, δεν πρέπει να υπάρχει σε γήπεδα ή αίθουσες.

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι παραιτήθηκα από της Ανκαραγκιουτσού, για να αποτρέψω οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά στον σύλλογο, στους οπαδούς, στην κοινότητα, στην οποία βρίσκομαι και στην οικογένειά μου.

Ελπίζω ότι αυτό το περιστατικό, το οποίο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, δεν μπορώ να δεχθώ, θα είναι ένας λόγος για την αθλητική μας ζωή, ειδικά την ποδοσφαιρική μας κοινότητα, να απαλλαγεί από λάθη, ελλείψεις και την κουλτούρα της βίας.

Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι τα προβλήματα του τουρκικού ποδοσφαίρου θα συζητηθούν πιο ρεαλιστικά λόγω αυτού του σοβαρού περιστατικού που προκάλεσα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω συγγνώμη ξανά σε όλους όσους έχω αναστατωθεί, ειδικά στους οπαδούς της Ανκαραγκιουτσού».

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά το συγκεκριμένο συμβάν, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων μέχρι νεοτέρας.