Τουρκία: Ανεστάλησαν όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου μετά την επίθεση σε διαιτητή από πρόεδρο ομάδας

Τουρκία: Ανεστάλησαν όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου μετά την επίθεση σε διαιτητή από πρόεδρο ομάδας

«Οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ' αόριστον», δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας TFF

Οι επικεφαλής του τουρκικού ποδοσφαίρου ανέστειλαν όλα τα πρωταθλήματα αφότου ένας διαιτητής γρονθοκοπήθηκε από έναν πρόεδρο συλλόγου μετά από αγώνα της πρώτης κατηγορίας τη Δευτέρα.

Ο διαιτητής Χαλίλ Ομούτ Μελέρ χτυπήθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά την ισοφάριση στο 97ο λεπτό, στην ισοπαλία 1-1 της Super Lig με τη Ρίζεσπορ.

«Οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον», δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί, σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή η επίθεση είναι μια νύχτα ντροπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Ο Μελέρ δέχτηκε αρκετά χτυπήματα από άλλους καθώς βρισκόταν στο έδαφος και υπέστη τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κατάγματος. Το περιστατικό προκάλεσε χαοτικές σκηνές με τη συμμετοχή παικτών και στελεχών του συλλόγου.

 

 

 

 

Ο Κοτσά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά «οι διαδικασίες κράτησης θα προχωρήσουν μετά τη θεραπεία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικων της Τουρκιας, Αλί Γερλίκαγια. Πρόσθεσε ότι και άλλοι συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στο περιστατικό, το οποίο «καταδίκασε έντονα», σύμφωνα με το BBC.

 

 

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Ταγίπ Ερντογάν, που μεταξύ άλλων σχολίασε πως «αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

Ο 37χρονος Μελέρ είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της Τουρκίας και διευθύνει διεθνείς αγώνες. Βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των επίλεκτων διαιτητών της UEFA.