Αχιλλέας Μπέος κατά Αστυνομίας για επεισόδια στο Βόλος-Ολυμπιακός: «Δεν την τιμά η αδυναμία να αντιμετωπίσει μια χούφτα οπαδών»

Αχιλλέας Μπέος κατά Αστυνομίας για επεισόδια στο Βόλος-Ολυμπιακός: «Δεν την τιμά η αδυναμία να αντιμετωπίσει μια χούφτα οπαδών»

Η ανάρτηση του δημάρχου Βόλου και προέδρου της ομάδας

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Κυριακή (3/12) στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό (2-2) σε αγώνα για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ομάδας εναντιώθηκε στην αστυνομία και το πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση, σημειώνοντας πως στάθηκε αδύναμη να σταματήσει μια χούφτα οπαδών.

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου:

«Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας, που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης

Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».