Europa League: Πικρή ήττα για τον Παναθηναϊκό με 2-1 από την Ρεν στη Λεωφόρο

Europa League: Πικρή ήττα για τον Παναθηναϊκό με 2-1 από την Ρεν στη Λεωφόρο

Η Γαλλική ομάδα πέρασε στην 1η θέση και υποδέχεται τους «πράσινους» στη Γαλλία την επόμενη αγωνιστική

Ο πρωτοπόρος μέχρι χθες στον όμιλο του στο Europa League Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη και οδυνηρή ήττα μέσα στην έδρα του από την Ρεν με 2-1, με τους Γάλλους να περνάνε στην 1η θέση και να υποδέχονται τους «πράσινους» την επόμενη αγωνιστική στη Γαλλία.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο 7΄, όταν σε σέντρα του Λε Φεε από τα δεξιά ο Γκουιρί ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ σόκαρε τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, που ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 20΄, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Το σκηνικό του α΄ ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Γάλλους να βρίσκουν και δεύτερο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό. Σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Καλιμουεντό με τακουνάκι άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει απάντηση γρήγορα, όταν στο 59΄ ο Παλάσιος έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ασενιόν, ο Πινέιρο αρχικά έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, αλλά κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση και έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωαννίδης. Στη συνέχεια ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε την ευκαιρία ούτε καν να απειλήσει την αντίπαλη εστία και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Ο άλλος αγώνας του ομίλου ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ και την Μακάμπι Χάιφα έχει αναβληθεί λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή για τις 6 Δεκεμβρίου. Έτσι στην βαθμολκογία η Ρεν πέρασε πρώτη με 6 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με 4, η Βιγιαρεάλ με 3 και η Μακάμπι Χάιφα με 1 βαθμό.