Europa League: «Έσπασε το ρόδι» ο Ολυμπιακός επικρατώντας 2-1 της Γουέστ Χαμ

Europa League: «Έσπασε το ρόδι» ο Ολυμπιακός επικρατώντας 2-1 της Γουέστ Χαμ

Οι «ερυθρόλευκοι» καρδιοχτύπησαν, καθώς δέχθηκαν το γκολ στο φινάλε καταφέρνοντας τελικά να κρατήσουν τη νίκη

Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε στο φινάλε του αγώνα με την Γουέστ Χαμ για την 3η αγνιστική του ομίλου του Europa League, όπου κατάφερε τελικά να πετύχει την πρώτη του νίκη με 2-1 και να ανακτά τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα ιδανικό α΄ ημίχρονο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα νίκης 2-0. Στο 33΄ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό γκολ του Φορτούνη, που πήρε την μπάλα στον άξονα, απέφυγε τέσσερις αντιπάλους και με ξερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το 2-0 με τον Ροντινέι να κάνει το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ογκμπονά έβαλε το πόδι του για να κόψει και η μπάλα κατέληξε τα δίχτυα.

Στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ωστόσο για άλλη μια φορά «πληγώθηκε» από τις αλλαγές του Μαρτίνες, καθώς εκτός του Ροντινέι που βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 74΄, ο Ισπανός έβγαλε στο 86΄ από το γήπεδο και του Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλο, που ήταν μαζί με τον Φορτούνη οι καλύτεροι παίκτες και στο 87΄ ο εφιάλτης άρχισε να πλανάται πάνω από το "Κραϊσκάκης". Η Γουέστ Χαμ μετά από τραγικό λάθος του Κίνι, που είχε μπει στη θέση του Ροντινέι, μείωσε με βολίδα του Πακετά και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» αυτή τη φορά να κρατάνε ευτυχώς τη νίκη.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Φράιμπουργκ νίκησε στη Σερβία την Μπάτσκα Τόπολα με 3-1, με την Γερμανική ομάδα να έχει 6 βαθμούς, όσους και η Γουέστ Χαμ, ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 4 και η Μπάτσκα Τόπολα με 1 βαθμό.