Πέθανε ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Πέθανε ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Μέλος της εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντάλ 1966 και θρυλική μορφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στο αγγλικό ποδόσφαιρο και ο λόγος είναι ο θάνατος του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, μέλους της εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ 1966 και θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ηλικία 86 ετών.

Με 249 γκολ σε 758 εμφανίσεις από το 1956 μέχρι το 1973, ο Τσάρλτον θεωρείται και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε η Αγγλία. Ένας παίκτης που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τα «Λιοντάρια» το 1966 και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο 1968, ο Τσάρλτον πήρε τον τίτλο του «Σερ» και είχε τον σεβασμό όλων.

Λογικό, επομένως, ο θάνατος του να βυθίζει στο πένθος το αγγλικό ποδόσφαιρο, με τους Κόκκινους Διάβολους να γράφουν στα social media ότι «οι λέξεις ποτέ δεν θα είναι αρκετές» ενώ η Premier League εξέφρασε τη θλίψη της με την ακόλουθη ανακοίνωση.

 

 

«Η Premier League είναι βαθιά θλιμμένη στο άκουσμα του θανάτου του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι σκέψεις και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στην οικογένεια και τους φίλους του Sir Bobby, καθώς και σε όλους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».