Europa League: Αγγίζει τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Europa League: Αγγίζει τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 στο Καραϊσκάκη της Τσουκαρίτσκι

Πολύ κοντά στους ομίλους του Europa League, για την ακρίβεια τους... αγγίζει, είναι ο Ολυμπιακός μετά από την αποψινή του νίκη με 3-1 στο Καραϊσκάκη επί της Τσουκαρίτσκι.

Το ματς

Αυτό που περίμεναν όλοι από τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι ούτως ή άλλως ήταν το ξεκάθαρο φαβορί, ήταν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ και ακριβώς αυτό έκαναν: Σέντρα του Βρουσάι από δεξιά στο 3′, κεφαλιά-ψαράκι του Μασούρα, απόκρουση του Σαμούροβιτς και 1-0 από τον Ελ Κααμπί στην επαναφορά με το πρώτο του γκολ. Και αμέσως μετά, στο 5′, θα μπορούσε να βάλει και το δεύτερο αφού η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά σε μια μακρινή προσπάθειά του και κατέληξε στο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και οι 25.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στις εξέδρες ήταν ικανοποιημένοι από αυτό που έβλεπαν και περίμεναν ανάλογη συνέχεια, περίμεναν κι άλλα γκολ. Και ήρθαν και αυτά… Στο 15′ ο Φορτούνης με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά το γύρισμα του Καμαρά, έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση, με την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει κατοχή μπάλας 70%, να έχει μεγάλη ευκαιρία με την προβολή του Ελ Κααμπί (απέκρουσε ο Σαμούροβιτς) στο 31′ και τελικά να βάζει και τρίτο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 40′ ο Φορτούνης σήκωσε για τον Ελ Κααμπί και αυτός με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 3-0, για να γίνει έτσι σαφές από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα το ποια θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί σε όμιλο του Europa League.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49′, ο Καμαρά σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το 4ο γκολ και την Τσουκαρίτσκι να προσπαθεί να ρίξει τον ρυθμό. Όπως και έγινε, δηλαδή, για λίγα λεπτά μετά το 60′, με τους Ερυθρόλευκους όμως να… τρέχουν λίγο περισσότερο στη συνέχεια και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Οι Μπιέλ και Ελ Αραμπί ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να κάνουν το 4-0 και δεν το έκαναν, για να γίνει τελικά το 3-1 στο 93′ από τον Μιλαντίνοβιτς μετά τη σέντρα του Νίκτσεβιτς. Παρ’ όλα αυτά, η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη και την επόμενη εβδομάδα στη Σερβία οι Πειραιώτες θα σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (71′ Πορόσο), Φρέιρε, Κίνι, Καμαρά (60′ Έσε), Ιμπόρα, Μασούρας (60′ Σκάρπα), Μπιέλ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (71′ Ελ Αραμπί).

Τσουκαρίτσκι (Μίλαν Λέτσνιακ): Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρογκάν (46′ Νίκτσεβιτς), Στάνκοβιτς (71′ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46′ Ντότσιτς), Τότσιτς, Εντιαγέ (46′ Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς.