Νέα Φιλαδέλφεια: Το προφίλ του οπαδού του Παναθηναϊκού που συνελήφθη – Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Νέα Φιλαδέλφεια: Το προφίλ του οπαδού του Παναθηναϊκού που συνελήφθη – Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Βίντεο δείχνει τον 43χρονο να έχει ρόλο καθοδηγητή στα επεισόδια

Συνελήφθη οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από βίντεο τη βραδιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, να καθοδηγεί τη στρατιά των Κροατών στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για γνώριμο των αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

Το βιντεοληπτικό υλικό πρόδωσε τον οπαδό. Είναι ο καθοδηγητής που φαίνεται μπροστάρης στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, με ρόπαλο στα χέρια να οδηγεί την ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό. Τους δείχνει τον δρόμο και όλοι μαζί εφορμούν έξω από το γήπεδο «OPAP ARENA».

Σταματάει την κυκλοφορία και έναν διερχόμενο οδηγό. Τον αναγκάζει με νοήματα να κάνει όπισθεν και να φύγει. Συνεχίζει να καθοδηγεί τον όχλο και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται στο βάθος η συμπλοκή που ξεκινάει, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αυτά τα πλάνα αποτελούν για την Αστυνομία ακόμη μία επιβεβαίωση για το ραντεβού και την στενή συνεργασία Ελλήνων και Κροατών χούλιγκαν το βράδυ των επεισοδίων.

«Κλειστός χαρακτήρας που δεν επιδίωκε επαφές»

Είναι 43χρονος φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, με πολύ πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία και γνώριμος των Αρχών.

Τα πρόσθετα στοιχεία της ταυτοποίησής του δόθηκαν στις Ανακριτικές Αρχές και εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε σήμερα (18/8) στο σπίτι του, στην περιοχή του Γκύζη, όπου ακολούθησε και κατ’ οίκον έρευνα με παρουσία Εισαγγελέα, για τον εντοπισμό τυχόν περαιτέρω στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε άλλα άτομα. Στο «μικροσκόπιο»της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται πλέον κινητά και USB του 43χρονου οπαδού.

Οι γείτονες του 43χρονου ανέφεραν ότι είναι «κλειστός χαρακτήρας που δεν επεδίωκε επαφές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τραυματιστεί μαζί με έναν ακόμη οπαδό του Παναθηναϊκού, μετά από συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων της ίδιας ομάδας, στην οδό Δέγλερη έξω από το Πρωτοδικείο, κατά την διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους φέρονται να οδηγούνται σταδιακά στην ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω βιντεοληπτικών υλικών και πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων.

Πιθανόν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτικές Αρχές να βρεθούν σε θέση να διευρύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκδίδοντας και νέα εντάλματα σύλληψης.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωσε για το τι βρήκε στην έρευνα που πραγματοποίησε στο σπίτι του: «Συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης , δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
  • -2- μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • -2- κράνη, χρώματος μαύρο,
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου,
  • ξύλινο στειλιάρι και
  • κράνος, χρώματος μαύρο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».