Υπό δρακόντεια μέτρα το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: ΜΑΤ, drones, ζώνες ασφαλείας και ελικόπτερο

Υπό δρακόντεια μέτρα το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: ΜΑΤ, drones, ζώνες ασφαλείας και ελικόπτερο

Οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο οπαδικής «βεντέτας»

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης ο αγώνας για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μαρσέιγ, στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ, που αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη, προβλέπει την επιστράτευση διμοιριών ΜΑΤ ακόμη και από την επαρχία, δημιουργία τριών ζωνών ασφαλείας και φραγμών γύρω από το γήπεδο, αλλά και χρήση ελικοπτέρων και drones.

Ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος το γήπεδο είναι με την επίδειξη εισιτηρίου, ενώ η Τροχαία θα έχει αποκλείσει τους δρόμους πολλά τετράγωνα περιμετρικά του «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ο φόβος των αρχών είναι το ενδεχόμενο μιας οπαδικής «βεντέτας», καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού εμφανίζονται ως συνεργοί των Κροατών χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων διατηρούν στενές σχέσεις, ενώ οι οπαδοί της Μαρσέιγ, της ομάδας που αντιμετωπίζει απόψε ο Παναθηναϊκός, είναι «αδελφοποιημένοι» με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η UEFA εξαρχής αποφάσισε την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ και ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ.