Super League: Στα… κάγκελα για το ντέρμπι-τίτλου της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Super League: Στα… κάγκελα για το ντέρμπι-τίτλου της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες τους για τον αγώνα οι δύο ομάδες

Εξιτάρει ο αποψινός αγώνας στην Λεωφόρο, που επί της ουσίας μπορεί να κρίνει τον φετινό τίτλο της Super League.  Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον νικητή να μετατρέπεται σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και άπαντες είναι στα... κάγκελα.

Το ματς έχει οριστεί για απόψε στις 20:00 (CosmoteSport 2) και οι δύο αθηναϊκές ομάδες κοντράρονται για την 7η αγωνιστική των play-offs.

Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν με τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφή της βαθμολογίας και αν το ματς έχει νικητή, τότε αυτός που θα πάρει τους τρεις βαθμούς θα είναι αναμφισβήτητα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ «τρέχουν» ένα σημαντικό σερί νικών στα play-offs και βαδίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή, κάτι που αν συνεχιστεί σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε τα τρία τελευταία ματς που απομένουν ως το φινάλε θα τα περιμένουν όλοι με κομμένοι την ανάσα προκειμένου ο πρωταθλητής να κριθεί στο... φώτο φίνις!

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, έπειτα πάει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και κλείνει στην έδρα του απέναντι στον Άρη, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη να κοντραριστεί με τον Άρη και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της εντός έδρας απέναντι στον Βόλο.

Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την προετοιμασία του. Νοκ άουτ είναι μόνο οι μακροχρόνια τραυματίες Αϊτόρ, Τρουιγιέ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα. Η αποστολή του «τριφυλλιού» αποτελείται από τους εξής: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού -πέραν των γνωστών απόντων Αραούχο και Σιντιμπέ καθώς ο Μοχαμάντι επέστρεψε- παίρνοντας όλους τους διαθέσιμους στην αποστολή. Η τελευταία πριν φύγει για το γήπεδο το απόγευμα της Κυριακής θα δεχθεί και τις ψυχολογικές "ντόπες" της Original που έχει απευθύνει ξανά κάλεσμα έξω από το ξενοδοχείο. Η αποστολή της Ένωσης: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Ζίνι.

Ρίχνοντας μια ματιά στην κάρτα των δύο μονομάχων βλέπουμε πως η ΑΕΚ υπερτερεί στο επιθετικό κομμάτι καθώς έχει σκοράρει 63 γκολ, έναντι 45 του Παναθηναϊκού, με την Ένωση σύμφωνα με τη Sofascore να μετράει 17,3 σουτ ανά παιχνίδι και τον Παναθηναϊκό 12,9, ενώ οι κιτρινόμαυροι δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες μέσο όρο με 2,4 έναντι 1,7. Οι πράσινοι έχουν καλύτερα αμυντικά ποσοστά έχοντας δεχθεί τρία γκολ λιγότερα, ενώ στην κατοχή της μπάλας η ΑΕΚ έχει ελαφρά το πάνω χέρι με 62,7% έναντι 59,3% του Παναθηναϊκού.

Πηγή: gazzetta