Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σκέφτηκα να σταματήσω το μπάσκετ το 2020, ήταν δύσκολο»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Σκέφτηκα να σταματήσω το μπάσκετ το 2020, ήταν δύσκολο»

«Αισθάνθηκα ότι το ταξίδι ολοκληρώθηκε. Πήγα στη διοίκηση και τους ζήτησα να μιλήσουμε»

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μια σημαντική αποκάλυψη στο Milwaukee Journal Sentinal, για τα όσα έζησε το 2020 εν μέσω πανδημίας και... φούσκας.

«Ήταν δύσκολο, δεν ήταν εύκολο. Aν κάτι δεν σε κάνει ευτυχισμένο. Δεν το κάνω, δεν θέλω να το κάνω. Ήθελα να μείνω σπίτι με τα παιδιά μου και την οικογένεια μου. Και αυτό λίγο μετά αφότου υπέγραψα το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ. Σκέφτηκα να παρατήσω το μπάσκετ το 2020. Ήταν πολύ έντονο. Αισθάνθηκα ότι το ταξίδι ολοκληρώθηκε. Δεν ήμουν πνευματικά ισχυρός και θεώρησα πως ίσως να ήρθε το τέλος της καριέρας μου. Πήγα στη διοίκηση και τους ζήτησα να μιλήσουμε. Τους είπα ότι έχω σκεφτεί πως ίσως πρέπει να τα παρατήσω. Και με κοιτούσαν σαν τρελό. Σαν να λένε "πήρες το μεγαλύτερο συμβόλαιο ever και θες να σταματήσεις";

Παίζαμε στη «φούσκα» του Ορλάντο, όλοι ήταν σε μία αγωνία, δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους, παίζαμε χωρίς οπαδούς. Όλα ήταν πιεστικά. Και μου είπαν πως δεν γίνεται να σταματήσω. Δεν το πίστεψαν γιατί μου εξήγησαν πως "δεν έχουν δει άλλον να αγαπάει περισσότερο αυτό το παιχνίδι"», ανέφερε αρχικά.

Αλλά αντί να σταματήσει το μπάσκετ, ξεκίνησε να μιλά σε ειδικό σύμβουλο για τέτοια θέματα. «Με βοήθησε πολύ να το διαχειριστώ. Να γίνω καλύτερος πατέρας, αδερφός, γιος, συμπαίκτης. Καλύτερος άνθρωπος. Να μην κλειδώνομαι στον εαυτό μου, να δείχνω στον κόσμο τι αισθάνομαι. Γιατί σε κάποιο σημείο προσπάθησα να απομακρυνθώ από όλους και δεν ήμουν εγώ. Εγώ είμαι πολύ κοινωνικός. Μου αρέσει να συναναστρέφομαι με κόσμο», ήταν τα λόγια του Greek Freak που έχει περάσει δύσκολα σε αρκετά στάδια της ζωής του, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω και έγινε ο αθλητής, μα πολύ περισσότερο ο άνθρωπος που είναι σήμερα. Δεν έχει μάθει να τα παρατάει ο Γιάννης, πάντα θα είναι εκεί και θα δίνει την ψυχή του.