Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έχω 10 χρόνια μπάσκετ, οκτώ ακμής. Ευλογία εάν θα είμαι ένας από τους καλύτερους»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Έχω 10 χρόνια μπάσκετ, οκτώ ακμής. Ευλογία εάν θα είμαι ένας από τους καλύτερους»

Τι δείχνει η σύγκριση με Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρόν Τζέιμς

«Πρέπει να διαλέγεις τα λόγια σου προσεκτικά!». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιδρά που τον αναφέρουν στις συζητήσεις για τον GOAT (Greatest Of All Time), τον κορυφαίο όλων των εποχών, «υποβαθμίζει» τον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από το όνομά του, και προσεγγίζει το θέμα με ταπεινότητα.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι στις μέρες μας. Η άνοδός του ήταν εκπληκτική, και ήδη γίνεται λόγος για έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το διάσημο αθλητικό περιοδικό «Sports Illustrated».

Μετά τον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Γιάννης Αντετοκούμπο ρωτήθηκε τι θα χρειαζόταν για να συμμετάσχει στη συζήτηση για τον τίτλο του «Greatest Of All Time»:

«Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Η μαμά μου, μου είπε ότι πρέπει να διαλέγεις τα λόγια σου προσεκτικά. Ελπίζω μια μέρα, αν δουλέψω εξαιρετικά σκληρά, αν συνεχίσω να κάνω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου επιτυχημένους. Αν ο Θεός με έχει καλά και έχω την ευκαιρία να είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι, θα ήταν σίγουρα μια ευλογία», εξήγησε ο Αντετοκούνμπο.

Ο Giannis αναγνώρισε ότι υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που είχαν εμφανιστεί πριν από αυτόν και εξήγησε ότι είχαν καταφέρει πολύ περισσότερα από αυτόν.

Είπε ότι του απομένουν περίπου 10 χρόνια στα παρκέ και περίπου 8 χρόνια ακμής, ελπίζοντας ότι μια μέρα, όταν τελειώσει, ο κόσμος θα μιλήσει για αυτόν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Γιάννης είναι ακριβώς εκεί που ήταν οι συνομήλικοί του όταν ήταν 28 ετών. Τόσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς όσο και ο Μάικλ Τζόρνταν είχαν έναν τίτλο και έναν MVP τελικών όταν ήταν 28 ετών. Ο Τζόρνταν είχε 2 MVP της κανονικής περιόδου, ενώ ο ΛεΜπρόν είχε 3 στο όνομά του. Έτσι μπορεί κάποιος να δει ότι ο Αντετοκούνμπο είναι στο ίδιο επίπεδο με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ΝΒΑ.

«Ο Γιάννης έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει μέχρι να μπει σε οποιοδήποτε GOAT debate, αλλά βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Με την ταπεινή του νοοτροπία και το κυρίαρχο στυλ παιχνιδιού του, το να αναφέρεται στην ίδια συζήτηση με άλλους μεγάλους όλων των εποχών φαίνεται αναπόφευκτο», καταλήγει το «Sports Illustrated».