Superleague: Αυτή την φορά ο Άρης δεν κατάφερε να γυρίσει το σκορ στην Λιβαδειά

Superleague: Αυτή την φορά ο Άρης δεν κατάφερε να γυρίσει το σκορ στην Λιβαδειά

Προηγήθηκε ξανά ο Λεβαδειακός πέντε ημέρες μετά το αντίστοιχο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας

Πέντε μέρες μετά τη νίκη του στη Βοιωτία στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, ο Άρης πήγε ξανά εκεί για την επανέναρξη της Super League 1 και τα βρήκε πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Λεβαδειακό και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει 1-1, ξεκινώντας με γκέλα τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να πρεσάρουν ψηλά για να οδηγήσουν τους γηπεδούχους σε λαθη και όντως το κατάφερα, αλλά όχι και να εκμεταλλευτούν. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου διατηρούσε τον έλεγχο, ήταν αυτή που έπαιζε και μετά το 20λεπτο ήρθαν και οι πρώτες ευκαιρίες.

Ο Βήχος, όμως, κατάφερε να κοντράρει το σουτ του Γκρέι εντός περιοχής στο 22′, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μάρκοβιτς έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Εμπακατά μετά τη σέντρα του Μαζικού. Και αφού δεν έγινε το 0-1, οι Βοιωτοί άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, καταφέρνοντας τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 38′ με το τρομερό σουτ του Χάμοντ (1-0).

Ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα και έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας φάση και στο 45′ με την κεφαλιά του Δούμτσιου που έφυγε λίγο άουτ, για να αρχίσει το δεύτερο με τριπλή αλλαγή για τον Άρη: Έξω οι Εμπακατά, Νταμπό, Ζερβίνιο και μέσα οι Ιτούρμπε, Πάλμα, Μαντσίνι. Έτσι, με δεδομένη και την αλλαγή συστήματος, οι κίτρινοι άρχισαν να πιέζουν άμεσα για την ισοφάριση, στην οποία τελικά έφτασαν στο 64′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πάλμα (1-1).

Δύο λεπτά μετά, στο 66′, ο Ματέο Γκαρσία πήγε για το 1-2 αλλά αστόχησε από κοντά μετά το γύρισμα του Μαντσίνι, με τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν μέχρι τέλους για το δεύτερο γκολ αλλά να μην το πετυχαίνουν, μένοντας στο 1-1, αφού στο 87′ ο Γκρέι αστόχησε προ… κενής εστίας μετά το γύρισμα του Ματέο Γκαρσία!

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Ντεντάκης, Βήχος, Χάμοντ (71′ Λούα Λούα), Μεχία, Μουτίνιο, Βρακάς (78′ Τζημόπουλος), Νίκας, Δούμτσιος (90′ Τσιριγώτης).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (46′ Μαντσίνι), Μπράμπετς, Πίρσμαν, Μαζικού, Νταμπό (46′ Πάλμα), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μαζικού, Ζερβίνιο (46′ Ιτούρμπε), Γκρέι.