Κύπελλο Ελλάδος: Με ανατροπή ο Άρης επικράτησε 2-1 στην Λιβαδειά

Κύπελλο Ελλάδος: Με ανατροπή ο Άρης επικράτησε 2-1 στην Λιβαδειά

Στον άλλο αγώνα ο Πανσερραϊκός νίκησε με 3-0 τον Απόλλων Πόντου

Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Άρης επικράτησε με ανατροπή εκτός έδρας με 2-1 του Λεβαδειακού και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ο νικητής θα αντιμετωπίσει όποιον περάσει από το ζευγάρι Ολυμπιακός-Ατρόμητος.

Σε ένα μέτριο α΄ ημίχρονο όπου ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά απείλησε μόλις σε μία περίπτωση με το σουτ του Γκρέι να αποκρούει εντυπωσιακά ο Μάρκοβιτς, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ στο 40΄ με τον Τσιριγώτη. Έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Άρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, όταν κέρδισε έμμεσο μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού και ο Ιτούρμπε, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο, σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 62΄ ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά ανέτρεψε το σκορ για τον Άρη και έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» με την ψυχολογία στα ύψη, λίγο έλειψε να βάλουν και τρίτο τέρμα, όμως η κεφαλιά του Φαμπιάνο πέρασε λίγα εκατοστά μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάρκοβιτς. Ως το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός με γκόλ των 11’ Κανίς (11΄), Κατσαντώνη (51΄) και Σοφιανού (79΄) νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα Πόντου.