Μπακογιάννης: Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του

Μπακογιάννης: Το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδό του

Δείτε εικόνες του news από τον Βοτανικό

Σίγουρος ότι το 2026 ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο γήπεδό του στον Βοτανικό δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τον χώρο στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

«Το 2026 θα βρίσκεται εδώ ένα σύγχρονο γήπεδο που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1,300 σουίτες, περισσότερες από 300 θέσεις πάρκινγκ και επτά καταστήματα. Το γήπεδο αυτό θα αντικατοπτρίζει τη δυναμική της Αθήνας. Θα προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο για να δουν τους αγώνες, αλλά και για να περιηγηθούν στον χώρο.

Ένα γήπεδο μ’ ένα παγκόσμιο αποκλειστικό προνόμιο. Βρίσκεται σ’ ένα ιστορικό τόπο και έχει θέα την Ακρόπολη. Ο προϋπολογισμός κατασκευής φτάνει τα 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη. Ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί ταυτόχρονα με ανοιχτό διαγωνισμό και τη μελέτη και την κατασκευή του γηπέδου. Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Εκκρεμεί δημοπράτηση των υποδομών, αλλά και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος