Champions League: Δυνατό «χαστούκι» στον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι Χάιφα – Πέρασε με 4-0 από το Καραϊσκάκη

Champions League: Δυνατό «χαστούκι» στον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι Χάιφα – Πέρασε με 4-0 από το Καραϊσκάκη

Αποδοκιμασίες στις εξέδρες κατά τη διάρκεια του αγώνα - «Έπεσαν» στο Europa League οι ερυθρόλευκοι

«Εεε, οοο αλλιώς ονειρεύομαστε στον Ολυμπιακό» και «Κώστας Φορτούνης οέ,οέ, οέ» ήταν τα συνθήματα που δόνησαν το Καραϊσκάκη απόψε, όταν η Μακάμπι Χάιφα είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο ήταν ήδη τρία γκολ μπροστά, ενώ ακούστηκαν και πολλές αποδοκιμασίες. Η ήττα αποκλεισμός με 4-0 από το Champions League ρίχνει τους «ερυθρόλευκους» στο Europa League και την διοίκηση σε σκέψεις για τη δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς.

Το τυχερό 1-1 στο πρώτο ματς στο Ισραήλ δεν ήταν αρκετό για τους πρωταθλητές, οι οποίοι από πέρυσι αποδίδουν κακό ποδόσφαιρο.

Το ματς

Οι Πειραιώτες, προφανώς, ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα, όπως είχαν κάνει την προηγούμενη εβδομάδα στο Ισραήλ, αλλά βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Δυσάρεστης. Στο 5′ ο Σερί με εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βατσλίκ και έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάγωσαν το Καραϊσκάκη.

Τα πράγματα, επομένως, έγιναν από την αρχή πιο δύσκολα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν να αντιμετωπίσουν και τα νεύρα. Είτε για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, όπως για παράδειγμα ο μη καταλογισμός πέναλτι στο 12′ για χέρι του Πλάνιτς, είτε λόγω των καθυστερήσεων που έκαναν με την παραμικρή ευκαιρία οι Ισραηλινοί.

Ένα σουτ του Μαντί Καμαρά στο 19′, το οποίο έφυγε άουτ, ζέστανε κάπως τον κόσμο, ο οποίος προσπάθησε να σπρώξει τον Ολυμπιακό προς την ισοφάριση, αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο απλό και φάνηκε στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1, αφού οι πρωταθλητές Ελλάδας πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό δημιουργικά. Αντιθέτως, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους χρειάστηκαν την επέμβαση του Βατσλίκ στην προσπάθεια του Ντέιβιντ για να μη γίνει το 0-2…

Οι Πειραιώτες, με λίγα λόγια, έπρεπε να βελτιωθούν πολύ και ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε στην ανάπαυλα την πρώτη αλλαγή, με τον Καρβάλιο να μπαίνει αντί του Μπουχαλάκη. Δεν άλλαξε τίποτα όμως… Τουλάχιστον προς το καλύτερο, γιατί προς το χειρότερο, προς το πολύ χειρότερο, άλλαξε: Σέντρα του Σερί στο 61′ και κεφαλιά του Πιερό για το 0-2, σέντρα στο 65′ και νέα κεφαλιά του Πιέρο για το 0-3.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς δεν είχαν, πλέον, καμία σημασία γιατί η κατάσταση δεν γινόταν να ανατραπεί, με τον Ολυμπιακό να απουσιάζει και φέτος από τους ομίλους του Champions League και να έχει, πια, ως στόχο την παρουσία του σε αυτούς του Europa League.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (63′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46′ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77′ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (63′ Κούντε), Μασούρας (68′ Μασούρας), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν, Κορνού (72′ Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Μοχάμεντ, Λαβί, Σερί (78′ Αζίλι), Ντέιβιντ (78′ Αμπού Φάνι), Πιερό, Αζίζα (72′ Αράντ).