Conference League: Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά – Νίκησε και στη Γάνδη

Conference League: Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά – Νίκησε και στη Γάνδη

Οι ασπρόμαυροι επικράτησαν με 2-1

Ένας αποφασισμένος ΠΑΟΚ πήγε στο Βέλγιο και απέναντι στην Γάνδη πήρε τη νίκη με 2-1 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκμεταλλεύτηκε το αβαντάζ της επικράτησης από το πρώτο ματς στην Τούμπα με 1-0.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη και απείλησαν στο 6′ με το πλασέ του Τισουντάλι που έφυγε λίγο άουτ και με το γυριστό του ίδιου παίκτη, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη, στο 8′. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων όμως, ήταν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αυτή που σκόραρε.

Στο 20′, σε φάση διαρκείας μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Κρέσπο από κοντά με σουτ έκανε το 0-1 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς, αφού θα έπρεπε πλέον να χάσουν με 3-1 για να μείνουν εκτός.

Σενάριο που μόνο πιθανό δεν φαινόταν με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, αφού ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να ελέγχει το παιχνίδι και να μη νιώθει κάποια απειλή. Παρ’ όλα αυτά, η Γάνδη κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40′ με την κεφαλιά του Ντεπουάτρ μετά τη σέντρα του Σαμουάζ από δεξιά (1-1).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου έβγαλε τον τραυματία Κρέσπο για να βάλει τον Μιχάι και στο 47′ η Γάνδη είχε μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή προβολή του Σαμουάζ για να πάρει το προβάδισμα. Ευκαιρία στην οποία απάντησαν οι ασπρόμαυροι στο 49′ με τον Άκπομ που βγήκε τετ α τετ αλλά ήταν άστοχος.

Το σκορ δεν άλλαξε επομένως, με τους Βέλγους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν για το δεύτερο γκολ, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους και από εκεί και πέρα θα έψαχναν κάποια αντεπίθεση. Αυτός ήταν ο στόχος τους, τουλάχιστον, αλλά τελικά το γκολ το έβαλαν με άλλον τρόπο. Το γκολ που τους έδωσε, ουσιαστικά, την πρόκριση!

Στο 77′, σε μια δουλεμένη φάση, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου ήταν ο Αουγκούστο για να κάνει ωραίο πλασέ και να κάνει το 1-2!

Γάνδη: Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες, Κουμς, Ογιούσου, Σαμουάζ, Οφόε (82′ Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82′ Μπεζούς), Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85′ Μιτρίτσα), Μουργκ (70′ Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57′ Σίντκλεϊ), Άκπομ (85′ Τσόλακ).