Conference League: Αβαντάζ ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «8» – Κέρδισε 1-0 την Γάνδη

Conference League: Αβαντάζ ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «8» – Κέρδισε 1-0 την Γάνδη

Ο Κούρτιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League έκανε απόψε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χάρη στον Κούρτιτς. Η ελληνική ομάδα νίκησε 1-0 την Γάνδη και πήρε το αβαντάζ, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στη Βέλγιο.

Λίγες φάσεις είχε το παιχνίδι αλλά σημασία έχει ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τη νίκη που ήθελε, αν και έχασε τον σκόρερ και τον Ζίβκοβιτς για τη ρεβάνς, έχοντας συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.

Το ιδανικό, φυσικά, για τους ασπρόμαυρους θα ήταν να βάλουν ένα γκολ νωρίς, αλλά ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, πρέσαραν ψηλά και είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Θετικό, φυσικά, αυτό για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά όχι και αρκετό, αφού το ζητούμενο ήταν να βελτιωθεί δημιουργικά.

Όπως και να έχει, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 20′, θα είχαν δηλαδή μεγάλη ευκαιρία για να το κάνουν, αν καταλογιζόταν πέναλτι για χέρι του Ενγκαντό σε γύρισμα του Μπίσεσβαρ. Ο διαιτητής όμως δεν το είδε, VAR στο Europa Conference League δεν υπάρχει και έτσι οι Βέλγοι… γλίτωσαν, όπως γλίτωσε και ο ΠΑΟΚ από τη γρήγορη αντίδραση του Πασχαλάκη, ο οποίος βγήκε και μπλόκαρε, μετά την κάθετη του Οφόε στον Χιουλσάγκερ στο 24′.

Το παιχνίδι γενικά ήταν κλειστό και δεν είχε καθαρές ευκαιρίες για καμία εκ των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε, όπως είναι λογικό σε μια τέτοια περίπτωση, χωρίς γκολ. Στο β’ μέρος, όμως, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα, πήραν τη μπάλα, προσπάθησαν να πιέσουν και στο 52′ είχαν πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Άκπομ, ο οποίος ήταν άστοχος, μετά τη σέντρα του Κούρτιτς.

Δεν έγινε εκεί το 1-0, έγινε λίγα λεπτά αργότερα τελικά και συγκεκριμένα στο 58′, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε φάουλ σε καλή θέση, ο Κούρτιτς εκτέλεσε και η μπάλα, αφού κόντραρε και στον Κουμς, κατέληξε στα δίχτυα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε, πλέον, το προβάδισμα και μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι, αλλά τελικά αυτό που έγινε σταδιακά ήταν να γυρίσει προς την άμυνά της, αφήνοντας τη μπάλα στους Βέλγους. Τακτική που δεν πλήρωσε, αφού αμύνθηκε σωστά και δεν επέτρεψε στη Γάνδη να γίνει απειλητική, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 και παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (86′ Τσόλακ).

Γάνδη: Ρεφ, Χάνκε-Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες, Οφόε, Χιουλσάγκερ (82′ Τισουντάλι), Ντεπουάτρ.