Κύπελλο Ελλάδας: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός και θα παίξει με Λαμία

Κύπελλο Ελλάδας: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός και θα παίξει με Λαμία

Οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 στην Καρδίτσα της Αναγέννησης

Με άνεση, όπως αναμενόταν, μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 στην Καρδίτσα την Αναγέννηση και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα συναντήσει τη Λαμία, η οποία έχει αποκλείσει τον Άρη.

Το ματς

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε τον έλεγχο, είχε την πρώτη στιγμή της στο 10′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς που έφυγε λίγο άουτ και στο 14′ άγγιξε το 0-1 με το δοκάρι του Βιτάλ στο δυνατό σουτ που έπιασε μετά τη σέντρα του Αγιούμπ. Στη συνέχεια, όμως, οι πράσινοι έριξαν ρυθμό και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Οι Θεσσαλοί ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα για το γόητρο και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν, αφού μετά το 20′ έφτιαξαν ευκαιρίες. Έπεσαν, όμως, πάνω στον Διούδη, ο οποίος στο 21′ έκανε διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Γκίνη και Βιδάλ, ενώ στο 27′ έκανε εκπληκτική απόκρουση σε πλασέ του Γκίνη από πολύ κοντά, κρατώντας το 0-0.

Το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και στο 55′ ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε στον Ιωαννίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που έδειχνε ότι οι πράσινοι ήθελαν να κυνηγήσουν τη νίκη έστω για το γόητρο και τελικά πέτυχαν αυτό που ήθελαν.

Στο 81′ ο Αϊτόρ κινήθηκε από δεξιά και γύρισε για τον Παλάσιος, ο οποίος με κοντινή προβολή έγραψε το 0-1, σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση στους «4» -όπου αντίπαλος θα είναι η Λαμία- με δύο νίκες. Και για να γίνει ακόμη καλύτερο το κλίμα στον Παναθηναϊκό, είχαμε και την επανεμφάνιση του αρχηγού Κουρμπέλη, ο οποίος επέστρεψε στη δράση, ως αλλαγή, έπειτα από απουσία 14 μηνών!

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Γκουγκούδης, Κουτρομάνος, Κοτσώνης, Γκίνη (69′ Μπιανκόνι), Λαρέα (56′ Καρανίκας), Μπάλλας, Πλέγας (73′ Θεολόγης), Βιδάλ (69′ Πολίτης), Μπαντιμπανγκά (56′ Κουτσιανικούλης), Μανιός.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες (63′ Πέρεθ), Αγιούμπ (63′ Σιδεράς), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63′ Παλάσιος), Χατζηγιοβάνης (74′ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (74′ Αϊτόρ).