Euroleague: Ολική καθίζηση του Ολυμπιακού και ήττα στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσε

Euroleague: Ολική καθίζηση του Ολυμπιακού και ήττα στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσε

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης επιβλήθηκε με 94-80

Μόνο στην α' περίοδο έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός και φυσικά αυτό δεν είναι ήταν αρκετό για να μπορέσει να πάρει τη νίκη στη έδρα της Φενέρμπαχτσε για την Euroleague. Η τουρκική ομάδα κυριάρχησε στις τρεις περιόδους κα έφτασε στην άνετη νίκη με 94-80 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Οι Πειραιώτες, που στερήθηκαν τον προπονητή τους Γιώργος Μπαρτζώκα για περισσότερο από ένα ημίχρονο (αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές 2’56’’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, με τον βοηθό του Χρήστο Παππά να αναλαμβάνει την καθοδήγηση της ομάδας), είδαν το ρεκόρ τους να πέφτει στο 12-6, παραμένοντας ωστόσο στην τετράδα, ενώ την ίδια ώρα η Φενέρ ανέβηκε στο 8-10 και διατηρήθηκε σε... επαφή με την οκτάδα.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν ρυθμό. Η απουσία προπονήσεων και υποχρεώσεων δημιούργησε προβλήματα στην επίθεση, ωστόσο ένα τρίποντο του Ουόκαπ και δύο συνεργασίες Βεζένκοβ με Φαλ έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 6-7 (5'). Οι γηπεδούχοι με τον Πολονάρα βρήκαν προσωρινή λύση, ωστόσο η καλή άμυνα των «ερυθρόλευκων» σε συνδυασμό με την κομβική παρουσία του Πρίντεζη με την είσοδό του στο παρκέ και 6 γρήγορους πόντους από τα χέρια του έκλεισαν την περίοδο με 11-17.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Πειραιώτες. Στα πρώτα 81 δευτερόλεπτα είχαν 0/3 τρίποντα και είχαν δεχτεί 7 πόντους από αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα η Φενέρ να προσπεράσει (18-17, 12'). Πρίντεζης και Σλούκας βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση και χάρη σε αυτούς ο Ολυμπιακός διατήρησε ένα προβάδισμα (28-32, 16') παρά τα διαδοχικά καλάθια του Πιέρ από το low post. Οι γηπεδούχοι μη μπορώντας να βρουν λύσει σε σετ επίθεση, έτρεξαν, εκμεταλλεύτηκαν τις τραγικές επιστροφές των αντιπάλων τους και με 2/2 τρίποντα προηγήθηκαν με 36-32 (17'). Η αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές μαζεμένες, δημιούργησε νέες συνθήκες στο παιχνίδι όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέμειναν ήρεμοι και πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 36-39.

Η Φενέρμπαχτσε βγήκε από τα αποδυτήρια με μεγαλύτερη όρεξη από τους «ερυθρόλευκους» και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα εκ των οποίων τα δύο από τον Μπούκερ προηγήθηκε με 50-44 (14'. Σε εκείνο το σημείο η υπομονή και δύο διαδοχικές ασίστ του Παπανικολάου έφεραν ισάριθμα τρίποντα από τον Ντόρσεϊ ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εκτός ρυθμού (50-52, 17'). Πάλι όμως οι Τούρκοι βρήκαν τις λύσεις με τους Πιέρ και Χένρι (61-54, 19') ενώ οι Πειραιώτες υπέπεσαν σε πέντε συνεχόμενα λάθη.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι Τούρκοι βρέθηκαν στο +15 (74-59). Ο Ολυμπιακός δεν ήταν συγκεντρωμένος, οι παίκτες του είχαν μιμηθεί τον προπονητή τους κι είχαν εκνευριστεί και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Τα μακρινά σουτ δεν έβρισκαν στόχο κι έτσι πήγαινε στα σκουπίδια η όποια καλή άμυνα με την διαφορά να παραμένει στους 15 πόντους (76-61, 34'). Κάποια στιγμή η ευστοχία των Τούρκων επέστρεψε και με 2/2 τρίποντα του Μαχμούτογλου το σκορ έγινε 84-65 (36'). Η κόρνα της λήξης βρήκε τη Φενέρμπαχτσε να ρίχνει ρυθμό... και το τελικό σκορ να είναι 94-80.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 36-39, 66-59, 94-80

Πηγή: Gazzetta