Euroleague: Νικήτρια στο… θρίλερ του ΟΑΚΑ η Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Euroleague: Νικήτρια στο… θρίλερ του ΟΑΚΑ η Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Οι πράσινοι πάλεψαν μέχρι τέλους το ματς, αλλά οι Καταλανοί ήταν ψύχραιμοι στις βολές και επικράτησαν με 85-82

Η ποιότητα της Μπαρτσελόνα έκανε τη διαφορά στο β΄ ημίχρονο και παρότι βρέθηκε πίσω με 8 πόντους από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μισό του αγώνα, τελικά νίκησε μέσα στο ΟΑΚΑ με 85-82  για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Ο αγώνας έγινε... θρίλερ στο φινάλε, καθώς 4,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Νέντοβιτς μείωσε στον πόντο 82-83. Ο ίδιος απέτυχε να ισοφαρίσει με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Με την ήττα αυτή οι πράσινοι έκαναν ακόμα χειρότερο το ρεκόρ τους στη φετινή διοργάνωση, καθώς μετράνε 12 ήττες και μόλις 4 νίκες.

Αντίθετα η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να είναι στην κορυφή, έχοντας 14 νίκες και μόλις δύο ήττες.

Το ματς

Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 2’ με 10-2, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, είχε απάντηση στον «καυτό» Νίκολας Λαπροβίτολα ‒ο οποίος κατά την πρώτη περίοδο μέτρησε 11 πόντους με 3/4 τρίποντα και 1/1 δίποντο‒ και με ένα σερί 7-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ισοφάρισε σε 26-26.

Στην ανάπαυλα, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να προηγούνται με 49-41, εγκλωβίζοντας σε υπερθετικό βαθμό τα επιθετικά ατού των «μπλαουγκράνα» χάρη στην αμυντική τους συνέπεια και βρίσκοντας λύσεις με κύριους εκφραστές τους «διψήφιους» Νεμάνια Νέντοβιτς (10 πόντοι με 1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα και 5/6 βολές) και Ιωάννη Παπαπέτρου (12 πόντοι με 3/4 δίποντα και 2/5 τρίποντα).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέκαμψε και με επιμέρους σκορ 25-12 πήρε το προβάδισμα (68-64). «Σύμμαχος» οι χρήσιμες βοήθειες του Ρόλαντς Σμιτς (8 πόντοι με 1/3 δίποντα και 2/4 τρίποντα) και ο ‒εξαιρετικά εύστοχος απόψε‒ Λαπροβίτολα, με το «τριφύλλι» να αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στον εκτός έδρας αγώνα με την Ολίμπια Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική, περιγράφεται στην ΕΡΤ.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρρυ, Μέικον, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Καββαδάς, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Γουάιτ, Νέντοβιτς, Έβανς, Μαντζούκας, Σαντ‒Ρος.

Μπαρτσελόνα (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις, Έξουμ, Σανλί, Σμιτς, Οριόλα, Λαπροβίτολα, Κούριτς, Γιοκουμπάιτις, Μίροτιτς, Καϊσέδο, Ουμπάλ.