Euroleague: «Γκάζωσε» ο Παναθηναϊκός στην 4η περίοδο και κέρδισε άνετα την Άλμπα Βερολίνου

Euroleague: «Γκάζωσε» ο Παναθηναϊκός στην 4η περίοδο και κέρδισε άνετα την Άλμπα Βερολίνου

Οι πράσινοι επιβλήθηκαν στο ΟΑΚΑ με 82-67 της γερμανικής ομάδας

Μέχρι την 3η περίοδο η Άλμπα Βερολίνπου διεκδικούσε τη νίκη στο ΟΑΚΑ, όμως ο Παναθηναϊκός... γκάζωσε στην 4η και η διαφορά των 5 πόντων έγινε διψήφια με αποτέλεσμα να πάρει μια άνετη νίκη με 82-67 για την 14η αγωνιστική της Euroleague.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε την 4η νίκη του, ενώ μετράει και 10 ήττες στη φετινή διοργάνωση, ενώ η Άλμπα Βερολίνου, πλέον, έχει ρεκόρ 5-9.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 30-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Λεωνίδα Κασελάκη με 9 πόντους (3/3 τρίποντα). Η διάθεση της Άλμπα Βερολίνου να επιχειρεί επιθέσεις από την περίμετρο επαληθεύθηκε για ακόμη ένα βράδυ, καθώς στο 10’ είχε ήδη 11 εκτελεσμένα (4 εύστοχα, τα 3 εξ αυτών του Μάρκους Έρικσον).

Στην ανάπαυλα, οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες στο 43-43, με τους φιλοξενούμενους να «τρέχουν» ένα σερί 11-3 και εν τέλει να φθάνουν έως το +9 στο 17’. Έκτοτε, δε σκόραραν ξανά, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις χάρη στις προσπάθειες των Παπαγιάννη, Κασελάκη και Μέικον, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, περιγράφεται στην ΕΡΤ.

«Διψήφιοι» για τους «πράσινους» στο ημίχρονο ήταν οι Μέικον με 10 πόντους (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/5 βολές) και Κασελάκης με 11 (1/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα)· για τον γερμανικό σύλλογο, ξεχώρισαν στο 20’ οι Έρικσον (12 πόντοι, 4/7 τρίποντα) και Μπλατ (9 πόντοι, 3/3 τρίποντα).

Η τρίτη περίοδος περιείχε κυρίως παιχνίδι μισού γηπέδου για αμφότερους τους αντιπάλους, με το τέμπο να μειώνεται αισθητά, τις ομάδες να συμπληρώνουν τα πέντε ομαδικά φάουλ από νωρίς, ωστόσο τον Παναθηναϊκό, με επιθετικά «ξεσπάσματα» του Χάουαρντ Σαντ‒Ρος, να προηγείται στο 30’ με 57-52.

Δεχόμενος μονάχα 15 πόντους στην τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 25-15 υπέρ του, το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά την εκτός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 30-25, 43-43, 57-52, 82-67

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρρυ, Μέικον, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Καββαδάς, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Γουάιτ, Αβδάλας, Έβανς, Μαντζούκας, Σαντ‒Ρος.

Άλμπα Βερολίνου (Ίσραελ Γκονζάλες): Λο, Ντα Σίλβα, Σμιθ, Ντέλοου, Έρικσον, Μάτισεκ, Σνάιντερ, Ολίντε, Τίμαν, Μπλατ, Ζούσμαν, Λάμερς.