Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να πάρω κι άλλα χρυσά στις επόμενες Ολυμπιάδες

Μίλτος Τεντόγλου: Μπορώ να πάρω κι άλλα χρυσά στις επόμενες Ολυμπιάδες

Ο 23χρονος Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες που ξενύχτησαν να τον δουν

Τον θρίαμβό του στο Τόκιο 2020 απολαμβάνει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος. Ο 23χρονος από τα Γρεβενά, που ξεκίνησε κάνοντας παρκούρ, πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει το ίδιο και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήταν πολύ μεγάλη η πίεση. Ο αγώνας ξεκίνησε κάπως χάλια για τα δεδομένα μου. Όταν ξεκίνησα ήμουν 3ος - 4ος και είπα στον εαυτό μου ‘χαλάρωσε, το έχεις κάνει τόσες φορές’. Είχα αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Μου βγήκε ένα πολύ καλό άλμα και το ρίσκαρα κιόλας. Δεν ήμουν σίγουρος αν μπορώ να πάρω το χρυσό, ήμουν σίγουρος ότι θα περάσω τους άλλους δύο αθλητές», είπε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο Τεντόγλου.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, είπε ότι λειτουργεί υπό πίεση και μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες και καταφέρνει το καλύτερο.

Μετά τη νίκη του, ακούγοντας το συρτάκι, ο Μίλτος είπε ότι χάρηκε πολύ. Επίσης, τα πρώτα άτομα που πήρε τηλέφωνο για να μοιραστεί τη χαρά του ήταν η κοπέλα του και η μητέρα του.

Σχετικά με τη δήλωσή του για την κοπέλα του ότι τον «τσιτώνει» πριν τους αγώνες, ανέφερε ότι το είχε πει για να την πειράξει και τελικά της άρεσε.

Ο προπονητής του ανέφερε, επίσης, ότι ο Μίλτος «είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλει να πετύχει».

Για το αν μπορεί να γίνει «ο Πύρρος Δήμας του στίβου» ο 23χρονος Ολυμπιονίκης είπε: «Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω αυτό που κάνω. Θέλω να κατεβαίνω σε όλους τους αγώνες. Αν συνεχίσω τις προπονήσεις θα μπορούσα να το καταφέρω, να πάρω δηλαδή και άλλα χρυσά σε επόμενες Ολυμπιάδες.»

Κλείνοντας ο Μίλτος είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι να δουν τον αγώνα μου.»