Ενόργανη: Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για αθλητές και αθλήτριες

Ενόργανη: Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για αθλητές και αθλήτριες

Συνολικά, οι καταγγέλλοντες έχουν φτάσει τους 35 και οι μάρτυρες τους 70

Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης που κατήγγειλαν ότι κακοποιούνταν σωματικά και σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. ο νομικός εκπρόσωπος των αθλητών και αθλητριών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, επισκέφτηκε την αστυνομία για να δώσει τα πρώτα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα.

Η ώρα του Εισαγγελέα έφτασε, λοιπόν, για την υπόθεση των 22 αθλητών της ενόργανης που αποκάλυψαν τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες των γυμναστηρίων.

Όπως τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ3, η Θεανώ Βαρβέλη, πρώην αθλήτρια της ενόργανης, «ήρθε ο καιρός να μιλήσουν όλοι, όσοι έχουν βασανιστεί όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο αυτό και να έρθει η εξυγίανση κάποια στιγμή, αυτό ευχόμαστε. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που το κάνουμε».

Οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν καταγγείλει τις σε βάρος τους κακοποιήσεις, από τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας Αθήνας για την υπόθεση.

Στη Θεσσαλονίκη, θα καταθέσουν περίπου 10 αθλήτριες και αθλητές αλλά και οι μάρτυρες που προτείνουν, για να επιβεβαιώσουν όσα υποστηρίζουν.

Συνολικά, οι καταγγέλλοντες έχουν φτάσει τους 35 και οι μάρτυρες τους 70.

Οι αθλητές είναι αποφασισμένοι να ενημερώσουν για την υπόθεση και τα ευρωπαϊκά όργανα.