Europa League: «Κάζο» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ήττα 3-0 από την Ζόρια

Europa League: «Κάζο» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ήττα 3-0 από την Ζόρια

Μόνο με θαύμα πλέον θα προκριθεί η «Ένωση»

Μία απογοητευτική ΑΕΚ ηττήθηκε με 3-0 στο ΟΑΚΑ από την Ζόρια και πλέον η υπόθεση πρόκριση στους «32» του Europa League, καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 61ο λεπτό ο Γκρόμοβ που εκμεταλλεύθηκε λάθος έξοδο του Αθανασιάδη. Στο 75' έγινε το 2-0 με τρομερό σουτ του Καμπάεβ ενώ το τελικό 3-0 σημείωσε με πέναλτι ο Γιουρτσένκο.

Με το Μπράγκα - Λέστερ να λήγει 3-3, η βαθμολογία του ομίλου πλέον, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει ως εξής: Λέστερ 10, Μπράγκα 7, ΑΕΚ 3, Ζόρια 3.

Το ματς

Η ΑΕΚ... πέταξε όλο το πρώτο μέρος, κατά το οποίο μπορεί να κυκλοφορούσε μπάλα, ωστόσο είχε κάκιστη ανάπτυξη, δίχως εμπνεύσεις και τελικές πάσες. Με συνέπεια να δημιουργήσει μόλις μια ευκαιρία και αυτή στην αρχή του ματς (3') όταν ο Λιβάια έπειτα από μια στατική φάση προσπάθησε να νικήσει τον Σεφτσένκο πλάγια μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Ένωση επιχειρούσε είτε με βαθιές μπαλιές, είτε με σέντρες από τα άκρα να βρει τρόπο να διασπάσει την ουκρανική άμυνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η όποια ανάπτυξη ήταν αργή, οι Λιβάια και Τάνκοβιτς έτρεχαν... άσκοπα στην κορυφή δίχως να μπορούν να βγουν συνεργασίες από τον άξονα, απέναντι σε μια Ζόρια, η οποία περίμενε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Όπως στο 41' όταν ο Τσίγκανικς μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχασε όλο το πρώτο 45λεπτο, έμεινε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με δέκα παίκτες. Αφού κινδύνευσε στο 47' με ένα σουτ στην κίνηση από τον Γιουρτσένκο που πέρασε δίπλα από το κάθετο, στο αμέσως επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος της Ένωσης, που είχε κίτρινη από το πρώτο μέρος, είδε τη δεύτερη από τον Αγκάγεφ πηγαίνοντας με τον αγκώνα στη διεκδίκηση της μπάλας στο πρόσωπο του Ιβανισένια.

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήρθε στο 52' με ένα δυνατό σουτ του Τάνκοβιτς έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Σεφτσένκο με το ένα χέρι, ωστόσο ένα δεκάλεπτο αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους κιτρινόμαυρους. Στο 61' ο Τσίγκανικς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης βγήκε να απομακρύνει κάνοντας όμως ένα ολέθριο λάθος καθώς η μπάλα στρώθηκε στον Χρόμοφ, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1.

Ο Καρέρα έριξε στο ματς Γαλανόπουλο και Ανσαριφάρντ αντί Μπακάκη και Τάνκοβιτς γυρνώντας τον σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα, με τον Σβάρνα δεξί μπακ.

Ο τελευταίος στο 68' από ένα γέμισμα που δεν είχε καμία τύχη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για την ΑΕΚ καθώς ο Σεφτσένκο δεν υπολόγισε την τροχιά της μπάλας, η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά πιο μετά μπήκε και η... ταφόπλακα για την ΑΕΚ όταν ο Καμπάγεφ στο 75' ξεμαρκαρίστηκε και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε με καλοζυγισμένο σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 84' ο Λιβάια θα μπορούσε απλά να μειώσει στο σκορ, αλλά το γυριστό του σουτ δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο διασυρμός ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος έκανε πέναλτι, ο Γιουρτσένκο το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το τελικό 0-3.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας (82' Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσάρου, Μπακάκης (65' Γαλανόπουλος), Ινσούα, Σακχόφ, Κρίστισιτς, Σιμόες, Τάνκοβιτς (65' Ανσαριφάρντ), Λιβάια.

Ζόρια: Σεβτσένκο, Φαρόνοβ, Βερνιντούμπ, Αμπου Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82' Λούνοβ), Γιουρτσένκο, Καμπάεβ, Γκρόμοβ, Γκλάντκι (63' Ναζαρίνα).

πηγή: gazzetta.gr