Δεκαετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 38 οπαδούς της Γιουβέντους

Δεκαετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 38 οπαδούς της Γιουβέντους

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου

Την ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τα επόμενα δέκα χρόνια αντιμετωπίζουν 38 οπαδοί της Γιουβέντους, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και πρόκληση βίας.

Η εν λόγω ποινή αποτελεί εισήγηση της Εισαγγελίας του Τορίνο για τους τιφόζι που συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα σε μια τεράστια επιχείρηση της ιταλικής Αστυνομίας και σε περίπτωση που τους επιβληθεί, θα πρόκειται για τιμωρία-ρεκόρ για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, σύντομα αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η Αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η ιταλική Αστυνομία σχεδίασε και υλοποίησε μια μεγάλη επιχείρηση αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα, με όλες τις συλλήψεις να αφορούν οπαδούς της «Βέκια Σινιόρα». Η επιχείρηση με όνομα «Last banner» συντονίστηκε από το γραφείο της Εισαγγελίας του Τορίνο και έγιναν έρευνες για δεκάδες άτομα σε πολλές ιταλικές πόλεις.

Κάποιοι συλληφθέντες είναι ηγετικά στελέχη των «μπιανκονέρι» ultras, δηλαδή των Drughi, των Tradizione-Antichi valore, των Viking, των Nucleo 1985 και των Quelli... di via Filadelfia.

Ανάμεσα σε αυτούς που έπεσαν στα χέρια των Αρχών, βρισκόταν και η ηγετική μορφή της εξέδρας της Γιούβε και επικεφαλής των Drughi, Ντίνο Μοκιόλα, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αποφυλακίστηκε, καθώς είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, τη δεκαετία του '90, κατά τη διάρκεια ληστείας. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ένας από τους βασικούς υπαίτιους για τη διείσδυση της Ντραγκέτα (παρακλάδι της Μαφίας της Καλαβρίας) στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου.

Επίσης, συνελήφθησαν το δεξί χέρι του Μοκιόλα, Σαλβατόρε Κάβα, επικεφαλής του συνδέσμου Tradizione, Ουμπέρτο Τόια, αλλά και ο Μπέπε Φράντσο, πρόεδρος του γκρουπ Quelli... di via Filadelfia. Και οι τρεις τους είναι δημοφιλή και... σεβαστά πρόσωπα μεταξύ των τιφόζι της Γιούβε, όπως είχε σημειώσει η Gazzetta dello Sport.

Οι επιχειρήσεις έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, όπως η Αλεσάντρια, το Άστι, το Κόμο, η Σαβόνα, το Μιλάνο, η Γένοβα, η Πεσκάρα, η Σπέτσια, η Λ'Άκουιλα, η Φλωρεντία, η Μάντοβα, η Μόντσα, το Μπέργκαμο και η Μπιέλα.