Γιαννακόπουλος: Δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό

Γιαννακόπουλος: Δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του ΑΟ, βρέθηκε στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γ.Σ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου, στην οποία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά για τον ρόλο που θα έχουν τα 20 εκατ. ευρώ που ζήτησε από τον κόσμο με αφορμή το project του Βοτανικού καθώς και για τη δική του οικονομική συνεισφορά.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, όπως μετέδωσε το gazzetta.gr, τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να δοθεί η Λεωφόρος εφόσον δεν είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις ενώ έκανε και απολογισμό των ερασιτεχνικών τμημάτων της φετινής περιόδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου:

«Σκοπός είναι όλα τα τμήματα να έχουν κοινή στέγη. Να μην υπάρχει τίποτα που να μην στεγάζεται στον Βοτανικό.

Εντός του επόμενου 15ημέρου ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε πως θα μπορεί ο κόσμος να συνεισφέρει.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πέρσι ήμασταν στην Α2. Στο ποδόσφαιρο για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα το 2010 χρειάστηκε να ξοδέψουμε 180 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να πατάμε σε στέρεα βήματα και να προχωράμε. Ο Παναθηναϊκός έχει 110 χρόνια ιστορίας και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχει άλλα τόσα στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη όπως κινδύνευσε το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Κατέβηκα πριν και είδα μία αίθουσα γεμάτη με κύπελλα. Σκοπός είναι να γεμίσουμε ένα γήπεδο με Κύπελλα».

Για να μπορέσουμε να πάρουμε το Βοτανικό είναι ψηφισμένο ότι πρέπει να δώσουμε αυτό εδώ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε τη Λεωφόρο αν δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Όσο εγώ είμαι στη διοίκηση δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ τη Λεωφόρο αν κάτι δεν πάει καλά στο Βοτανικό.

Δεν θέλω να το φανταστώ ούτε ως σενάριο το να μην μαζευτούν 20 εκατ. ευρώ για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι αυτοί οι Παναθηναϊκοί δεν θα έρθουν να συμπληρώσουν το ποσό που ίσως λείψει. Μπορεί να ακούγεται μεγάλο το ποσό αλλά εξήγησα και στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι 8 ευρώ στον καθέναν. Αυτά τα 20 εκατ. ευρώ που ανέφερα στη συνέντευξη Τύπου δεν είναι για τα χρέη της ΠΑΕ, αλλά για τα μπάτζετ σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Ερασιτέχνη στη μεταβατική περίοδο. Καταλαβαίνετε ότι 20 εκατ. ευρώ για όλα τα μπάτζετ δεν φτάνουν και θεώρησα δεδομένο πως θα καταλάβαιναν όλοι ότι αυτά τα χρήματα θα μπουν από την τσέπη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου».