«Είμαι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε προκρίσεις από ημιτελικούς»

«Είμαι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε προκρίσεις από ημιτελικούς»

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε διάθεση για χιούμορ στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό

Αρνείται τον τίτλο του φαβορί για τη Λίβερπουλ ενόψει του τελικού του Champions League (01/06, 22.00, «Wanda Metropolitano», Μαδρίτη) ο Γιούργκεν Κλοπ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τη σπουδαία αναμέτρηση.

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από το 2012 (με εξαίρεση το 2017), βρίσκεται κάθε χρόνο σε κάποιον τελικό ενώ υπογράμμισε ότι φέτος η ομάδα του έχει τη σταθερότητα που της έλειψε πέρυσι.

Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα της συνέντευξης Κλοπ:

«Σε κάθε τελικό οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, όπως και οι ομάδες. Αν ο λόγος για τον οποίο έχασα έξι τελικούς είμαι εγώ, τότε θα πρέπει να ανησυχούν όλοι. Πέρυσι δεχθήκαμε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης και δύο περίεργα, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες δε δεχόμασταν.

Ο Φιρμίνο είναι έτοιμος. Αν θα είναι και βασικός; Θα αφήσω κάποιες ερωτήσεις αναπάντητες. Είναι καλά, είναι εδώ. Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, θα είναι ΟΚ αύριο.

Είμαστε ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Παίκτες όπως ο Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ έχουν επιπλέον 50 ματς στα πόδια τους. Δεν είναι ότι δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες πέρυσι, απλά πέρυσι μάλλον εκπλαγήκαμε κι εμείς λίγο με το γεγονός ότι ήμασταν στον τελικό. Δεν ήμασταν τόσο σταθεροί όσο είμαστε τώρα».

Αν πίστευα ότι η Τότεναμ έχει πλεονέκτημα θα ήμουν τρελός. Ξέρω ότι οι περισσότεροι λένε πως είμαστε το φαβορί επειδή πήραμε περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αλλά αν δείτε το παιχνίδι μας με την Τότεναμ φέτος, ήταν απλά ένα 2-1. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα πριν το ματς.

Η καριέρα μου ως τώρα δεν είναι... άτυχη. Από το 2012, εξαιρώντας το 2017, είμαι σε έναν τελικό κάθε χρόνο. Κατά πάσα πιθανότητα είμαι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε προκρίσεις από ημιτελικούς. Αλλά αν έγραφα ένα βιβλίο γι' αυτό, κανείς δε θα το αγόραζε.

Θα ήμουν απογοητευμένος αν πολλοί Γερμανοί υποστήριζαν την Τότεναμ. Δεν έχουν Γερμανούς παίκτες. Νιώθω τη δύναμη από την οικογένεια μου και τους φίλους μου, οι οποίοι πάντα υποστηρίζουν τις ομάδες μου. Είναι δική μου ευθύνη το να τους δώσω τη δυνατότητα να κάνουν ένα πάρτι μετά το ματς».