«Είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού»

«Είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο γήπεδο των «πρασίνων» στο Βοτανικό

Ο υφ. Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το project υλοποίησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες του εγχειρήματος, κάνοντας λόγο για ανάγκη να κρατηθούν «χαμηλοί τόνοι».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7, τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω την αίσθηση ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς». Επιπλέον ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα όσα γίνονται στο χώρο του μπάσκετ λέγοντας πως έχει γίνει εισήγηση από τον ΕΣΑΚΕ και την Ομοσπονδία να προωθηθεί τροποποίηση στο νόμο που να δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου ο κανονισμός, ώστε να μην υποβιβάζεται μία ομάδα.

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του Γιώργου Βασιλειάδη:

«Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για το θέμα του γηπεδικού τουΠαναθηναϊκού και σε συνεργασία με το κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποίος πραγματικά αγωνιούσε και από τη δική του πλευρά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εξετάσαμε τη λύση του Ολυμπιακού Σταδίου, υπήρχε το θέμα του Βοτανικού. Δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικά. Έχουν γίνει διάφορες επεξεργασίες. Έχω την αίσθηση ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς», ανέφερε σχετικά με το πλάνο του «τριφυλλιού» για δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στον Βοτανικό.

Επειδή διάβασα και μία κριτική από τον κύριο Κώστα Χατζηδάκη ότι εμείς δεν θέλαμε τον Βοτανικό και τώρα θέλουμε, μια αγοραία, θα μου επιτρέψετε να πω, κριτική που αναφέρεται στο παρελθόν και τη στάση του Συνασπισμού τότε στο θέμα του Βοτανικού, θα μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω τα εξής: Το θέμα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Βοτανικό, δεν ήταν το γήπεδο! Το γήπεδο ήταν παρακολούθημα ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου. Αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Γι' αυτό δικαιώθηκε.

Ούτε για τους κορμοράνους που λένε, ούτε, θα μου επιτρέψετε να πω, τρίχες κατσαρές. Το θέμα ήταν ο υπερβολικός συντελεστής δόμησης στο εμπορικό κέντρο και το γήπεδο θα ήταν παρακολούθημα αυτού. Αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπάρχει ένα πρότζεκτ με άδεια κανονική που μπορεί να προχωρήσει. Έχω την αίσθηση πως θα είναι μια πολύ καλή λύση, αλλά επιμένω χαμηλά οι τόνοι, ιδίως για μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, αναντίστοιχα με την ιστορία της και με τους φιλάθλους της».

Αν υπάρξει δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας και εφόσον η ΕΟΚ το ζητά, θα μπορούσα να τους το επιτρέψω

Αναφορικά με τα ζητήματα που ταλανίζουν τον χώρο του μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε: «Έχει γίνει μία εισήγηση από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και της Ομοσπονδίας να γίνει μία τροποποίηση στο νόμο ώστε να μπορούν να αλλάξουν μεσούσης της σεζόν τους κανονισμούς, προφανώς για να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδων, να υπάρξει δηλαδή αναδιάρθρωση μεσούσης της σεζόν. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας και εφόσον η ΕΟΚ το ζητά, εγώ θα μπορούσα να τους το επιτρέψω, στον βαθμό που θέλουν αυτοί. Εγώ δεν θέλω να εμπλακώ περαιτέρω. Νομίζω ότι έχουν γίνει σφοδρόττατα λάθη και από την Ομοσπονδία και από τις ομάδες και από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς αυτό».

Τέλος, σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα. Έχουμε διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε όντας Κυβέρνηση να έχουμε διαδικασίες. Έχουμε διαδικασίες λοιπόν... Επιθυμία εκφράζω να είμαι στον Νότιο Τομέα. Από εκεί και μετά ότι αποφασίσουν».