Σουάρεζ: «Αν σκοράρω στο Άνφιλντ, δεν θα το πανηγυρίσω με τον ίδιο τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν σκοράρω στο Άνφιλντ, δεν θα το πανηγυρίσω με τον ίδιο τρόπο»

Για το θαύμα η Λίβερπουλ, να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα η «Μπάρτσα»

Απόψε στο «Άνφιλντ» (22:00), θα γίνει η ρεβάνς της Λίβερπουλ με τη Μπαρτσελόνα, ή αλλιώς, της «ελπίδας» απέναντι στη «λογική».

Το 3-0 του πρώτου ημιτελικού του Champions League στο «Καμπ Νου» αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους «κόκκινους», ειδικά από τη στιγμή που θα αγωνιστούν χωρίς τους δύο από τους τρεις βασικούς τους επιθετικούς, τον Μοχάμεντ Σαλάχ που υπέστη διάσειση το περασμένο Σάββατο και τον Μπόμπι Φιρμίνο που παραμένει τραυματίας. Μάλιστα, ενοχλήσεις νιώθει και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, κάνοντας ακόμα πιο μεγάλο τον «πονοκέφαλο» για τον Γιούργκεν Κλοπ, που ωστόσο δηλώνει: «η Λίβερπουλ θα δώσει τα πάντα όπως σε κάθε ματς. Περιμένουμε μία γιορτινή ατμόσφαιρα απόψε και αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες, πρέπει να είμαστε τέλειοι».

Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα με χειροκροτήσουν παρά θα αποδοκιμάσουν

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αποψινής ρεβάνς, είναι σίγουρα ο Λουίς Σουάρεζ λόγω της προηγούμενης παρουσίας του με τα χρώματα των «κόκκινων», τις σεζόν 2011-'14. Ο Ουρουγανός φορ μάλιστα ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ των «μπλαουγκράνα» στο πρώτο παιχνίδι και ο πανηγυρισμός του είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Ο Σουάρεζ τόνισε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου, πριν την αποψινή αναμέτρηση:

«Ξέρουμε τη δυσκολία να παίζει κάποιος σε ένα γήπεδο με τόση ιστορία, ήρθαμε εδώ με ένα καλό αποτέλεσμα αλλά, πρέπει να έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Λίβερπουλ και να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Tο Άνφιλντ είναι ξεχωριστό. Είναι πολύ ωραίο για εμένα που είμαι πάλι εδώ γιατί, χάρη στη Λίβερπουλ έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές» και κατέληξε σχετικά με τον πανηγυρισμό του και την υποδοχή που αναμένει από τους φίλους της Λίβερπουλ: «οι άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν γιατί πανηγύρισα την προηγούμενη εβδομάδα. Μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία του γκολ. Σέβομαι απεριόριστα τους φίλους της Λίβερπουλ. Σκόραρα στο Καμπ Νου, πανηγύρισα και τώρα ζητάω συγγνώμη. Αν σκοράρω τώρα δεν θα το πανηγυρίσω με τον ίδιο τρόπο.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα με χειροκροτήσουν παρά θα αποδοκιμάσουν. Τώρα, αν θέλουν να αποδοκιμάσουν ορισμένοι εντάξει, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι θα είναι χαρούμενοι και ευγνώμονες. Όταν έρχομαι στο γήπεδο και με περιμένουν ακόμα και οι άνθρωποι στην κουζίνα να μου δώσουν δώρα για τα παιδιά μου, τότε αντιλαμβάνεστε την αγάπη μου που τρέφουν στη Λίβερπουλ».

Νωρίτερα οι δύο σύλλογοι έδειξαν και στο Twitter πόσο μεγάλα κλαμπ είναι, όταν η Μπαρτσελόνα απάντησε σε ανάρτηση της Λίβερπουλ για τον τραυματισμό του Σαλάχ σχολιάζοντας: «τέτοια ματς είναι για παίκτες παγκόσμιας κλάσης, σύντομα περαστικά!»