Ο «κυνισμός» της Μπαρτσελόνα και η ελπίδα της Λίβερπουλ για την ανατροπή

Ο «κυνισμός» της Μπαρτσελόνα και η ελπίδα της Λίβερπουλ για την ανατροπή

Το αποτέλεσμα του «Καμπ Νου» δίνει τεράστιο προβάδισμα στους Καταλανούς

Η πρώτη «γιγαντομαχία» μεταξύ Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Champions League βρήκε θριαμβευτές τους «μπλαουγκράνα» με 3-0, ένα σκορ που τους στέλνει με το ενάμιση πόδι στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Τα γκολ των Λουίς Σουάρεζ (26') και Λιονέλ Μέσι (75', 82') καθιστούν τη «Μπάρτσα» ως το ακλόνητο φαβορί της ρεβάνς ωστόσο οι «κόκκινοι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες που έχουν για την τεράστια ανατροπή.

Ο τεχνικός των Καταλανών, Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε ότι συνειδητοποιεί το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του ωστόσο δεν θεωρεί σίγουρη την πρόκριση και θα ετοιμάσει τη Μπαρτσελόνα για μία δεύτερη «μάχη»: «περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι με υψηλό ρυθμό και την μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη. Αυτό έγινε κιόλας, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς είχαμε το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Η Λίβερπουλ πίεσε στο 2ο ημίχρονο, αλλά ισορροπήσαμε και βρήκαμε άλλα 2 γκολ» και συνέχισε: «το 3-0 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μας δίνει ένα δυνατό πλεονέκτημα, αλλά και πέρυσι με τη Ρόμα είχαμε πάει με διαφορά 3 γκολ. Είμαστε έτοιμοι να πάμε να "υποφέρουμε" στο Άνφιλντ» ενώ έπλεξε για ακόμα μία φορά το εγκώμιο του Λίο Μέσι λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών».

Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ εμφανίστηκε περήφανος για την εμφάνιση των παικτών της Λίβερπουλ ενώ για τη ρεβάνς σχολίασε πως στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά αν και είναι δύσκολο μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

«Προσπαθήσαμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. Εμένα μου άρεσε ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες μου. Και πάλι όμως χάσαμε 3-0. Αν χάσουμε εκτός έδρας δεν είναι τόσο μεγάλο κακό, συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πετύχαμε γκολ, γεγονός που κάνει δύσκολη τη ρεβάνς. Ορισμένοι παίκτες μου κέρδισαν σεβασμό με τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση σε εκτός έδρας παιχνίδι στη διοργάνωση, της τελευταίας διετίας» και κατέληξε:

«Ο Μέσι αυτή τη στιγμή είναι ασταμάτητος. Είναι παγκόσμιας κλάσης παίκτης. Σε μία εκτέλεση φάουλ δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να αμυνθείς ενώ και στο πρώτο του τέρμα έδειξε ότι ήταν στο κατάλληλο σημείο. Οι παίκτες μου αντιμετώπισαν τον αντίπαλο όπως έπρεπε, μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από το παιχνίδι ώστε να δουλέψουμε για τη ρεβάνς του Άνφιλντ».