Αυλαία με «τεσσάρα» για τον Παναθηναϊκό επί του Παναιτωλικού

Αυλαία με «τεσσάρα» για τον Παναθηναϊκό επί του Παναιτωλικού

Σε ένα «κρύο» ΟΑΚΑ οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν -και κατάφεραν- να κλείσουν με όμορφο ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν για το «τριφύλλι» καθώς επικράτησαν με 4-0 του Παναιτωλικού για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Tα νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Γιώργος Δώνης να ξεκινήσουν το ματς απέναντι στον Παναιτωλικό, αν μη τι άλλο, έδειξαν διάθεση και είχαν όρεξη για τρέξιμο. Ο Κάτσε τοποθετήθηκε πίσω από τον Μακέντα, έχοντας για στηρίγματα δεξιά κι αριστερά τους Αρμενάκα και Χατζηγιοβάνη και προσπάθησαν να δώσουν ταχύτητα στον τρόπο με τον οποίο θα έφτανε η μπάλα στα καρέ του Γιαννακόπουλου. Ο Αλβανός χαφ ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι από τον Άργκους για να εκτελέσει εύστοχα ο Χατζηγιοβάνς (εις διπλούν αφού έγινε επανάληψη) για το 1-0 στο 14ο λεπτό. Και κάπου εκεί, ο Μακέντα εμφανίστηκε όσο πιο αποτελεσματικός μπορούσε συγκριτικά με το τελευταίο διάστημα, πετυχαίνοντας δυο γκολ μέχρι την ανάπαυλα. Στο 19ο λεπτό το πήρε πάνω του και από αριστερά πλάσαρε κάτω απ' τα πόδια του Γιαννακόπουλου για το 2-0, ενώ, ο θετικότατος Θεοχάρης στο 39' έστειλε τη μπάλα εκεί που τη ζήτησε ο Ιταλός κι εκείνος με το αριστερό την έσπρωξε αμέσως στα δίχτυα για το 3-0.

Tο... κερασάκι στην τούρτα

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να κατεβάζει ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και ν' αφήνει τον Παναιτωλικό να φτιάξει παιχνίδι και να στείλει μπαλιές προς τα καρέ του Κότσαρη, κυρίως από στημένες φάσεις. Μάλιστα, σε μια εξ αυτών, ο γκολκίπερ των «πράσινων» αντέδρασε εξαιρετικά και παρά την κίνηση του Στάικου που τον μπέρδεψε, πέταξε το κορμί του και απέκρουσε ένα γέμισμα που θα μπορούσε να καταλήξει στα δίχτυα του. Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν αρκετά την αριστερή πλευρά για να επιτίθενται, όπου βρισκόταν ο Θεοχάρης, όμως ξανά δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Ειδικά αν εξαιρέσει κανείς απλά τη στιγμή που από μια εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε μπροστά από την εστία του Κότσαρη δίχως να τη βρει κανείς. Από εκεί και πέρα, ο Δώνης έβαλε στο παιχνίδι και τους Καμπετσή, Εμμανουηλίδη και Αθανασακόπουλο για να τους δει, αλλά και για ν' αποκτήσει ξανά επιθετική διάθεση ο Παναθηναϊκός. Αυτό έγινε στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Εμμανουηλίδη να είναι αυτός που έγραψε το τελικό 4-0 με εύκολο πλασέ από «ριμπάουντ» σε ασθενή απόκρουση του Γιαννακόπουλου έπειτα από χαμηλό σουτ του Καμπετσή.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Θεοχάρης, Στάικος, Κάτσε, Τζανδάρης (77' Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αρμενάκας (66' Εμμανουηλίδης), Μακέντα (79' Αθανασακόπουλος)

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Γκούγκα, Μάνα (79' Πάρρας), Μπαΐροβιτς, Πάουλο (85' Μπελεβώνης), Λουσέρο, Τσοκάνης (66' Αμαράλ), Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Μιχάι, Άργκους

πηγή: gazzetta.gr