«Πέταξε» για Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός με έναν «πονοκέφαλο»

«Πέταξε» για Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός με έναν «πονοκέφαλο»

Η συμμετοχή του Τζέημς Γκιστ κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη

Με ένα μεγάλο ερωτηματικό ταξίδεψε η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Μαδρίτη για τα δύο πρώτα ματς των play off της Euroleague, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (17 και 19/4, 22.15).

Όπως ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αναχώρηση της ομάδας, ο Τζέημς Γκιστ είναι αμφίβολος για τα πρώτα παιχνίδια, γεγονός που πρέπει να κάνει τους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας να «βγουν μπροστά».

«Το βασικό είναι ότι ο Γκιστ μπορεί να μην παίξει. Αυτή είναι μεγάλη απώλεια για εμάς και οι άλλοι θα πρέπει να βγουν μπροστά, αν τελικά δεν παίξει. Δεν έχει παίξει μετά τον τραυματισμό. Δεν μόνο ότι θα λείψει από ένα παιχνίδι, αλλά με το που γυρίσει να τον βάλουμε ξανά σε ρυθμό. Θα είναι 4-5 ημέρες εκτός. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι παίκτης - κλειδί για εμάς. Είναι βετεράνος, ξέρει από άμυνα, μας βοηθά στην επίθεση, είναι ένας από τους πιο έξυπνους στην ομάδα. Η Ρεάλ έχει εκτός τον Γιουλ, οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Μήτογλου πρέπει να βγει μπροστά και ο Βουγιούκας με τον Παπαγιάννη να ελέγχουν κάθε μπάλα».

Ο Αμερικανός τεχνικός εμφανίστηκε έτοιμος και από τη δική του πλευρά για την εμπειρία των play off, λέγοντας: «έχω ζήσει επτά Final 4 με 50.000 κόσμου να παρακολουθεί! Οπότε νομίζω πως μπορώ να το χειριστώ! Έχω παίξει επίσης και κόντρα στον Λάρι Μπερντ και... σκουπίσαμε και τους Σίξερς του Μπάρκλεϊ»!

Τέλος, ο κόουτς των «πρασίνων» μίλησε και για την ισπανική ομάδα και την πρόσφατη νίκη της στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας: «δεν σημαίνει τίποτα. Παρόλο που όταν χάνουμε, δίνω τα εύσημα στην άλλη ομάδα, σε εκείνο το ματς νικήσαμε τους... εαυτούς μας! Είναι ευλογία που χάσαμε αυτό το παιχνίδι, γιατί πλέον σκεφτόμαστε πως το να παίζουμε στην έδρα μας δεν σημαίνει αυτόματα πως θα νικήσουμε κιόλας. Το "κλειδί" είναι πως σε τέτοια σειρά θες ένα break. Πρέπει να κάνουμε έστω μια νίκη στην Μαδρίτη. Μακάρι να κάνουμε δύο, θα είναι ωραία, αλλά ελπίζω έστω στη μία. Θα παίξουμε κάθε λεπτό σαν να είναι το τελευταίο που αναπνέουμε».