Άνετο πέρασμα του ΠΑΟ από τη Ριζούπολη, 3-1 τον Απόλλωνα

Άνετο πέρασμα του ΠΑΟ από τη Ριζούπολη, 3-1 τον Απόλλωνα

Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής και Μακέντα οι σκόρερ του «τριφυλλιού»

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το αποψινό ματς στη Ριζούπολη, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί του Απόλλωνα με 3-1.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν τη νίκα χάρη σε τέρματα των Χατζηθεοδωρίδη (19'), Καμπετσή (49') και Μακέντα (79') ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά ο Βαφέας στο 73'.

Το ματς

Παρά τις αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, η εικόνα του Παναθηναϊκού ελάχιστη διαφορά είχε σε σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του «τριφυλλιού» μέσα στο 2019. Το σύνολο του Δώνη ακόμη και απέναντι στον αδιάφορο Απόλλωνα, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου παρά την κατοχή της μπάλας που είχε.

Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» βρήκαν το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ και έδιωξε από νωρίς το άγχος, καθώς ήθελαν την νίκη για να μην... μπλέξουν στο φινάλε του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί οριστικά με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη από δεξιά, με το αριστερό πόδι, ήταν όπως πρέπει. Με φάλτσα, με την μπάλα να έχει πορεία στο τέρμα. Η μπάλα έσκασε μπροστά στον πορτιέρο Αστρά χωρίς να συναντηθεί με κάποιο κεφάλι στον αέρα και κατέληξε στο πλεκτό!

Αυτό το γκολ αντί να δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό, μάλλον λειτούργησε ως... υπνωτικό και στην συνέχεια του πρώτου μέρους οι παίκτες του Δώνη είχαν κακή εικόνα αλλά δεν γινόταν να απειληθούν από τους γηπεδούχους που με δυσκολία κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα.

Ζωγραφιά Μακέντα, ντεμπούτο Αρμενάκα, ξανά νίκη!

Ο Απόλλωνας στις στατικές φάσεις ήταν εκτός τόπου και χρόνου και στο 49' ο Παναθηναϊκός... καθάρισε το παιχνίδι με το γκολ του Καμπετσή μετά την εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη και την ασίστ από τον Κουρμπέλη.

Ο Τόμας άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο στο 55' και επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο στο «τριφύλλι» για μία πιο εύκολη επικράτηση.

Στο 73', όμως, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που σκόραραν. Ο Βαφέας με κεφαλιά εκμεταλλεύθηκε το λάθος Κολοβέτσιου και Κότσαρη, όμως, ο Απόλλωνας έμεινε... ζωντανός μόνο έξι λεπτά. Στο 79' «μίλησε» η κλάση του Μακέντα.

Ο Ιταλός στράικερ... χάζεψε δύο αμυντικούς με τακουνάκι-ντρίμπλα, πέρασε και τρίτο και εκτέλεσε με το αριστερό για το 3-1, με ένα γκολ πραγματική «ζωγραφιά».

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ενώ στα αξιοσημείωτα για τον Παναθηναϊκό ήταν το ντεμπούτο του Πάνου Αρμενάκα, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 76'.

Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» επέστρεψε στις νίκες μετά τις 16 Φεβρουαρίου και έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση περί κινδύνου σε περίπτωση αφαίρεσης έξι βαθμών για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

πηγή: gazzetta.gr