Το νέο «παιδί-θαύμα» του ιταλικού ποδοσφαίρου τρελαίνει την Ευρώπη

Το νέο «παιδί-θαύμα» του ιταλικού ποδοσφαίρου τρελαίνει την Ευρώπη

Η μητέρα του Ιζαμπέλ μιλά για το όνειρο που είδε πριν γεννηθεί ο Μόις Κιν

Από τις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Euro 2020 ένα ποδοσφαιρικό «διαμαντάκι» έχει προσελκύσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο λόγος για τον Μόις Κιν, τον 19χρονο φορ της Γιουβέντους, που το Σάββατο έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ της εθνικής ομάδας της Ιταλίας σε ηλικία 19 ετών και 23 ημερών, με το τέρμα που σημείωσε απέναντι στη Φινλανδία στο 74ο λεπτό.

Ο νεαρός άσος συνέχισε και στη δεύτερη αγωνιστική, σκοράροντας αυτή τη φορά απέναντι στο Λιχτενστάιν, στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης και ανυπομονούμε να τον δούμε και απέναντι στη δική μας Εθνική απέναντι στη «σκουάντρα ατζούρα» στο πλαίσιο του 10ου ομίλου των προκριματικών.

Όπως είναι λογικό, τα φώτα της δημοσιότητας στάθηκαν στο οικογενειακό περιβάλλον του Κιν. Ο πιτσρικάς γεννήθηκε στο Βέρτσελι της Ιταλίας, γιος Ιβοριανών μεταναστών και η μητέρα του Ιζαμπέλ μίλησε στην εφημερίδα Tuttosport για το «θαύμα» της γέννησης του μικρού Μόις.

«Η γέννησή του ήταν ένα μικρό θαύμα. Οι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα να αποκτήσω άλλο παιδί ωστόσο δεν σταμάτησα να προσεύχομαι. Ο άλλος μου γιος Τζιοβάνι, ζητούσε κι αυτός ένα μικρότερο αδερφάκι», αφηγείται η μητέρα του Κιν και συνεχίζει:

«Μία νύχτα ονειρεύτηκα τον Μωυσή. Ήρθε να με βοηθήσει και μετά από τέσσερεις μήνες, έμεινα έγκυος!»

Το συμβόλαιο με τη «Γιούβε»

«Με πήρε τηλέφωνο πολύ αργά τη νύχτα, όταν εγώ πήγαινα στη δουλειά μου. Τρόμαξα, πίστεψα ότι του συνέβη κάτι κακό. "Μητέρα, σου έχω μία έκπληξη. Υπέγραψα στη Γιουβέντους και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ξανά. Μπορείς να έρθεις στο Τορίνο να ζήσεις μαζί μου"».

Η μητέρα του νεαρού επιθετικού αποκάλυψε το τηλεφώνημα του γιου της μετά το γκολ που σημείωσε το Σάββατο με την Εθνική Ιταλίας.

«Ήταν ακόμα "μεθυσμένος" από το πρώτο του τέρμα. Του είπα να συνεχίσει έτσι και να ακούει πάντα τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Για μία μάνα, είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπει ότι ο γιος της τα κατάφερε, ότι έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που δεν φανταζόμουν ποτέ. Ιδιαίτερα, όταν σκέπτομαι από πού προερχόμαστε...», δηλώνει με περηφάνια η Ιζαμπέλ Κιν.

Στα πόδια του νεαρού Μόις, είναι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και να καθιερωθεί στην ενδεκάδα των «μπιανκονέρι» αλλά και της «σκουάντρα ατζούρα».